19-г. надежди на ОФК „Пирин“ детронираха един от лидерите, настаняват се на вицешампионската позиция

цсд19-годишните надежди на ОФК „Пирин“се настаниха на вицешампионската позиция в първенството на старшата възраст в зона „София“. Избраниците на Стефан Гошев изместиха единия от двата лидера в подреждането „Миньор“ /Пк/ с успех в дербито на кръга с 3:1 и предимството в директните двубои с чуковете. Получи се здрав и качествен мач, без простотии и с преобладаващ феърплей. Нямаше ги до болка познатите грозни сцени при червен картон, което прави чест на съперниците, коментира наставникът на младите орлета. Изгонен от игра за спиране на откъсналия се Браян Марков бе капитанът Кристиян Чакъров в 70-та мин., но домакините бяха подпечатили на практика победата си.
Марков изведе зелено-белите напред в 22-та мин., след като открадна топката от бранител и изскочи сам срещу вратаря. До почивката положенията пред вратата на перничани следваха едно след друго, веднъж и гредата помогна за минималното изоставане на „Миньоро“ след изстрел на Кирил Грозданов. Нападателят се реваншира с попадение в 55-та мин. в най-драматичните три минути на двубоя. В 57-та мин. Милчов вкара за гостуващия отбор, но секунди след подновяването на играта от центъра Венислав Стоилов попари ентусиазма на детронирания водач. В петък на благоевградчани предстои визита в Кюстендил на „Велбъжд“, който пое към златната среда с 2:1 в София срещу съседа в таблицата „Оскар“.

ОФК „ПИРИН“: Граховски, Й. Гошев, Христов, Сандев, Ганчев, Божинов, Стоилов, Гогов, Грозданов, Топузов, Марков /Методиев, Бл. Урдарски, Джамджиев, Кехайов, Кафтанов/.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене