Сандански ще победи ли модела Тотев – Котев и сие?

FullSizeRenderОт старо котило нов кмет не може да излезе


 

Красимир Станков

Всички си говорим по кафетата. Спорим, обсъждаме слухове и се дразним на тема кой с кого ще играе на местните избори през октомври тази година. С тези редове реших да ви провокирам и да дам моята прогноза за местния вот. Направете го и вие! Само така, когато имаме кураж да си говорим публично, ще извадим кукловодите и схемите им на показ. Въпреки, че сами започнаха да се издават…

На празника на града, далеч от водосвета на Манастирчето, видях да стоят кмета Тотев и неговия племенник зам.-кмета Тимчев. Видях и депутата Котев (ГЕРБ), в ролята на шофьор на депутата Атанас Стоянов (ПФ-ВМРО), а после и на разходка по главната улица Котев и Стоянов демонстрираха топли приятелски чувства. И се запитах – какво празнуваме ние, гражданите и какво празнуват те – управляващите?

За мен е очевидно: Тотев, Тимчев, Котев и Стоянов празнуваха единствената си голяма победа – че са откраднали вярата на санданчани, че града ни може и заслужава да има управление без персони като тях.

Могат ли тези, които до вчера са козирували и пирували с Тотев, днес истински да са против него? Могат ли те наистина да предложат ново, по-модерно, по-силно управление на града ни?

Не могат! Но могат да направят още един куп поразии.

Първо очаквам осъдения за купуване на гласове местен олигарх Малчев да задължи личния си депутат Атанас Стоянов от т. нар. Патриотичен фронт да подкрепи Кирил Котев за кмет от ГЕРБ. Каква е целта? Да се заблудят гражданите, че едва ли не в Сандански има управляващи в лицето на Тотев и опозиция в лицето на ГЕРБ и ВМРО. Като че ли хората не знаят, че Котев, Тотев и Ат. Стоянов години наред са заедно в общинския съвет и състоянието, в което се намира общината днес е техен общ продукт.

Второ, очаквам гласовете на депутатския брак по сметка Котев – Стоянов да са катастрофално слаби, защото предстои да излезе на бял свят цялата схема на тандема. Хората усещат заверата, която цели четвърти пореден мандат на Тотев с ново разпределение на порциите.

Трето, очаквам гражданите на Сандански да скочат срещу тази завера и да изберат още на първи тур човек, който може да разруши модела Тотев – Котев и сие и да поведе Сандански към нов, европейски модел на развитие. Човек, който е в състояние да въведе нов ред в града. Да осигури инвестиции, растеж и нови работни места и да може да отвори всички врати, както в София така и в Брюксел.

Новият кмет на Сандански трябва да бъде човек с визия и мисия. Новият кмет трябва да може да излезе по националните телевизии и да защитава интересите на нашия град. Кмет, заради който си заслужава да останем тук, а не заради който сме принудени да отидем в София или чужбина.

Днес е годишнината от смъртта на Яне Сандански, който ни е оставил свещен завет – “Да живееш, значи да се бориш. Робът – за свобода, а свободният – за съвършенство.“ И ви питам – за какво се борим ние, гражданите на Сандански, и за какво се борят тези, които управляват града вече 12 години?

Ще ви оставя с още един цитат от революционера Яне Сандански – “Елате заедно да посеем семената на революцията!” и покана да го сторите още сега, като анонимно и без възможност за манипулации изразите гласа си с тази анкета. Нека покажем нагледно, на тях и на себе си, че искаме нов Сандански, с нов кмет и нов модел на управление.

АНКЕТА- 

 

Истински новият и работещ кмет на Сандански трябва да:

Не е участвал по никакъв начин в управлението на община Сандански до сега – да не е бил общински съветник или част от администрацията на Тотев

  • Да е достатъчно млад, за да е енергичен и амбициозен, но и достатъчно опитен
  • Да е доказал, че може да седне на една маса с личности от национален и дори международен калибър, но не в ресторант, а по работа
  • Да е родом от Сандански, но и да има професионален опит на високо ниво в управлението на държавата
  • Да е улегнал семеен мъж и да носи православните ценности

*Член съм на партия “Ред, законност и справедливост”, но това е моята лична гражданска позиция. В нашата партия вярваме, че влизайки в един отбор, всеки може да запази собствения си глас. Призовавам публично и членове на други партии да направят същото. Бъдещето на града ни е заложено на карта – време е за смели действия.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене