Тази вечер ансамбъл „Родопа“ и Валя Балканска в Гоце Делчев !

валябалканскаТази вечер  от 18:30 часа в Културния дом на гр. Гоце Делчев ни очаква концерт.Празник на красивите родопски гласове,багри и души.Празник на срещата на Пирин и Родопа.Празник за всички нас


Концертът ще бъде истинско музикално събитие за ценителите на българска фолклорна музика , ще даде уникална възможност на жителите на града да се потопят в магията на родопската музика, с космическия глас на именитата ни певица. Валя Балканска е космическият глас на България.  Този глас отнесе в Космоса родопската песен „Излел е Делю хайдутин” и я съедини с вечността. Тази песен е повод за искрена национална гордост, след като през 1977 г. неин запис бе включен в Златна плоча, изпратена в космоса с двата американски космически кораба „Вояджър”. През 2004 г. те напуснаха пределите на слънчевата система. Голямото родопско сърце на Валя Балканска   пее с еднаква любов и в най-малкото кътче на Родината и на големите световни сцени. Чест за всички нас е, че великата певица гостува в града ни и ще ни направи съпричастни с магията на песента.  Песните на певицата  носят силата на Родопа, на магическата българска планина. Красотата на родопските песни не може да се опише с думи. Те трябва да се чуят, да те омаят, да потънеш в красотата им.

2

Ансамбъл „Родопа”  е единственият ансамбъл, който пази родопския фолклор у нас.  Неговата основната цел  е да запазва и популяризира уникалното фолклорно наследство на Родопа планина. Планината люлка на Орфей, където всяка песен разказва истории век по век, за залязващото слънце над цветни ливади и звуците на родопската каба-гайда, простиращи се над зелените речни долини, боровите гори и снежните върхове на планината.

Кариерата на Валя Балканска тръгва оттук.  Именно като солистка на ансамбъл „Родопа” тя изпява космическата песен „Излел и Дельо Хайдутин“

Очаква ни незабравима среща на Пирин и Родапа,очакват ни незабравими мигове! Заповядайте да съпреживеем  заедно  магията на песента с живата легенда Валя Балканска и ансамбъл „Родопа”


ПЛАКАТ ЮБИЛЕЙ 55

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене