ВИДЕО: Как се разпределят делата на случаен принцип, демонстрираха днес в гоцеделчевския съд

893G8737_01.MP4.Still002По повод Денят на българската Конституция и празника на българските юристи и съдебни служители, Районен съд Гоце Делчев обяви днес, ден на отворените врати. Председателят на съдийската колегия в Гоце Делев, Мария Карагьозова, покани всички заинтересовани днес на демонстрация на случайния принцип на разпределяне на делата между съдиите. На демонстрацията бяха поканени съдийската колегия, журналисти и заинтересувани граждани. Председателят Карагьозова въведе параметрите на реално дело чакащо разпределение и стартира специалната програма на компютъра.

Председателят Мария Карагьозова обясни надеждността и високата степен на защита от манипулиране на разпределението на съдебните дела случайният принцип на разпределението.

Съмненията за тенденциозното разпределение на делата между съдиите в цялата страна станаха особено актуални в последно време. Именно това бе причината за решението на председателят на Районния съд в Гоце Делчев, днес в денят на отворените врати да направи публично достояние на реда за разпределението на делата между неврокопските магистрати.

893G8737_01.MP4.Still001

893G8737_01.MP4.Still003

893G8737_01.MP4.Still004

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене