Тържествата за празника на Сандански започнаха

main_b

Започнаха тържествата, посветени на празника на Сандански. Старт бе даден с традиционната седма колоездачна обиколка, която се организира от Община Сандански и Спортен клуб „Пирински орел” при Гимназия „Яне Сандански.

Началото на 55-километровия маршрут даде заместник-кметът Васил Бабалев точно в 10.00 ч. сутринта пред сградата на Община Сандански. Целта на обиколката е популяризирането на колоезденето сред младите хора и укрепване на тяхното здраве и воля.

Колоездачите бяха посрещнати на финала от кмета на общината Андон Тотев в 16.00 ч., минути преди да пристигне иконата „Света Богородица“ от Мелник, която с литийно шествие по улица „Македония” бе отнесена в манастира „Св. Св. Козма и Дамян”.

Там утре ще се извърши водосвет и тържествена литургия. Ден преди празника на града, след като иконата бъде отнесена в манастира, Китаро-мандолинният оркестър ще изнесе концерт в Дома на културата от 18.00 ч.

Самият празничен ден – Светли четвъртък, ще започне с тържествена литургия в манастира „Св. Св. Козма и Дамян и водосвет с иконата на „Света Богородица”.

По традиция в парка ще се проведат и народни борби, а децата на Сандански ще пеят и танцуват на площад „България” в 16.30 ч.

Малко преди кулминацията и празничния концерт мажоретки и духовият оркестър ще дефилират с антично театрално шествие по главната улица „Македония” до площад „България”, където гост ще бъде Володя Стоянов.

По традиция в края на деня небето над Сандански ще бъде озарено от празнична заря.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене