Отложиха със седмица делото на тютюнопроизводителите срещу държавата

94198-niza-tutun

Отложиха със седмица делото, заведено от тютюнопроизводителите срещу държавата. Висшият административен съд ще заседава на 22 април. Причината за отлагането е натрупване на дела. Това съобщи заE79news председателят на сдружението на тютюнопроизводителите Иван Сабахлъков.

Припомняме, че през пролетта на 2014 година 1800 тютюнопроизводители от областите Хасково, Кърджали и Благоевград заведоха дело срещу държавата. Причината е несправедливото, според тях, разпределение на националните доплащания в сектора.

„Проблемът с разпределението на допълнителните средства тази година  се задълбочава, тъй като миналата година имаше разпределение на две, тази година сортова група „Басма”се раздели на три – до 1 тон, до 2 тона и до 3 тона. За това има недоволство сред хората, защото на един договор няколко човека са предали тютюна си, а се дават парите само на титуляря. И сега не знаят как да си разпределят парите”, каза Иван Сабахлъков.

 

Той е категоричен, че ако българският съд не разреши тази дискриминация с тютюнопроизводителите ще стигнат и до Страсбург,  защото не може тук в България хората да се делят по този начин.

„Имат ни вече за сирийци, делят ни на най различни етноси. На това нещо трябва да се сложи край. Искаме всички правила да важат за абсолютно всички, които са в тази държава”, каза още Сабахлъков.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене