Старшата на реанимация В. Стефанова е новата главна сестра на МБАЛ – Благоевград

Без име

Старшата сестра на реанимация Венета Стефанова е новата главна сестра на МБАЛ – Благовеград. Тя поема управлението на професионалистите по здравни грижи – медицински сестри, акушерки и лаборанти, в благоевградската болница. В. Стефанова ще заеме официално ръководния пост от следващата седмица и става част от новия управленски екип на болницата.

„Венета Стефанова е наш кадър, старша сестра е на реанимация от 1999 година, има над 27-годишен професионален опит в хирургичния корпус”, каза директорът на МБАЛ – Благоевград д-р Огнян Митев. Той поясни, че В. Стефанова има необходимата следдипломна квалификация да заеме длъжността, завършила е специалност „Управление на здравни грижи“ към факултет „Обществено здраве“ на Медицински университет – София.

„Досегашната главна сестра Радка Таскова продължава да ръководи медицинските специалисти в спешно отделение”, уточни д-р Митев.

Без име

Радка Таскова е ценен и уважаван специалист, тя е сред доайените на областната болница на Пиринско и зае поста старша сестра в спешно отделение през 2007 година. Тя бе назначена за главна сестра при управлението на д-р Пандев.

Припомняме, че болничният директор д-р Огнян Митев сформира нов управленски екип от експерти, от февруари зам. директор по лечебната дейност е специалистът по вътрешни болести и бивш директор на Здравната каса в Пиринско д-р Ивайло Димитров. Финансистката Ани Георгиева е назначена за главна счетоводителка на лечебното заведение.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене