Фатален скок от моста в кюстендилското село Копиловци: 17-годишният красавец Едмонд Белюли се удави в Струма след облог за 5 лв.

82-01-02-Iz4eznaloto-mom4e-kn-3Кметицата Людмила Пухова: Много добро дете, брат му Огнян е в затвора за кражби, майка му живее с втория си мъж в Сливен, баща му е покойник

Директорката на ПГИМ Таня Динева: Разбрах за трагедията от фейсбук, Едмонд имаше много отсъствия


17-годишен тийнейджър се удави в река Струма, скачайки от моста на реката между кюстендилските села Копиловци и Дворище, заради облог за 5 лева. Едмонд Белюли е възпитаник на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев” в Кюстендил. Той е бил ученик в 11-и клас в специалност бизнесадминистрация с класен ръководител Станислав Андонов. Според кметицата на село Копиловци Людмила Пухова момчето е било с приятели, които не били местни жители. Вероятно младежът е дошъл да нагледа къщата, която майка му има в населеното място. „Вече три дни аз не знам къде съм. Нито Великден изкарах, не съм подвила крак, не съм мигнала. Инцидентът е станал вероятно малко след 16 часа на 11-и април. Много симпатично и добро дете. Потресено е цялото село. Река Струма е изключително пълноводна от продължителните валежи в началото на миналата седмица, а също и от изпускането на язовир „Лобош”, едва говори от напрежение Людмила Пухова.

Едмонт имал по-голям брат Огнян, който е в затвора заради кражби, информира кметицата на селото Людмила Пухова.

Младежът е скочил в река Струма и не е излязъл на брега. В издирвателните действия участват три екипа пожарникари, спасители от БЧК, доброволци и разследващи полицаи.

Майката на Едмонд живее с втория си мъж в Сливен, който се устроил там на работа. Бащата на Едмонд е покойник, родом от Косово. „Сутринта (в събота) забелязах в селото мъже, видимо пияни, които не са от Копиловци, и информирах полицията. Дойде патрул и ги предупреди. Най-вероятно е бил в тяхната компания. Доколкото знам, Едмонд и друг път е скачал от моста в реката, но сега тя е много пълноводна и спасители казаха, че има водовъртежи“, спомня си още Людмила Пухова.

Говорителката на полицията Катя Табачка заяви, че продължава издирването на момчето. „Екипи на полицията са на място, както и спасителният отряд към пожарната. На този етап все още не се обмисля необходимостта да се търси помощ от водолази. За инцидента е подаден сигнал чрез телефон 112”, допълни Катя Табачка.

Ръководителят на водноспасителната служба Николай Велчев научи за инцидента от медиите. „Не са ме информирали от полицията за инцидента, тъй като е почивен ден. Към пожарната си има отряд по водноспасителна дейност, ако те не успеят да се справят, тогава искат помощ от нас. Иначе професионален отряд водолази има в Пловдив, ако има буйни води, водовъртежи, може да се повикат и те”, заяви Николай Велчев.

Директорката на ПГИМ Таня Динева разбрала за трагедията от фейсбук. „Аз научавам нещата по начина, по който и вие. Разпитвам, обаждам се. Едмонд беше при нас до девети клас. Натрупа много отсъствия и го преместихме в Професионалната техническа гимназия „Джон Атанасов”. После в 11-и клас пак се върна при нас. Пак натрупа отсъствия, премина в самостоятелна форма на обучение и отиде при майка си в Сливен. Явно е решил да се върне за ваканцията в Кюстендил”, коментира Таня Динева. Още днес (вторник) с класа на Едмонд ще разговаря психолог, а се предвижда и свикване на родителска среща.

„Там, където е скочило момчето, дълбочината на реката е не повече от 2 метра. Само 50 метра по-надолу обаче се намира бент, където най-вероятно се е стигнало до най-лошото“, коментираха работещи на мястото на инцидента. Предвижда се да бъдат направени обходи до района на община Невестино. „Много се надяваме момчето да е живо и да го открием. Просто вероятността е малка, тъй като за тези три дни той все щеше отнякъде да се появи“, коментира и директорът на ОДМВР, Елиан Стамболийски. Той вече е посетил мястото на инцидента и очакванията му са до часове Едмонд да бъде открит. “Няма да спираме и за минута да търсим момчето“, обеща още Стамболийски.

Според източници на медията младежът често участвал в рискови игри. Навръх Нова година Едмонд отново скочил от моста на реката след купон с приятели. Тогава обаче излязъл невредим от водите на река Струма. От вчера близки на Едмонд заринаха фейсбук с послания „Почивай в мир“, „Обичаме те“ и др., а профилът му беше закрит.

Връстници на Едмонд споделят, че той бил голям чаровник. Още в девети клас през 2013 година станал трети в конкурса за красота „Мис и Мистър ПГИМ”.

Това е втора трагедия, която заварва училището от началото на 2015 година. 14-годишна гиманазистка от Кюстендил се хвърли от 7-ия етаж на един от миньорските блокове в града на ул. „Дрин” в кв. „Бузлуджа”. Тийнейджърката предприела крайната стъпка на 2 януари, след като изпратила прощален есемес на гаджето си, с което след празниците се скарала жестоко. Паола Арсова бе ученичка в осми клас на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев”, специалност „Данъчна и митническа администрация”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене