След повече от 30 години зала „Пейо Яворов” в Благоевград е с модерна визия и ново озвучаване

Zala_Iavorov

Една от най- големите зали в Благоевград, която е желано място за културни изяви – „Пейо Яворов” е изцяло обновена и модернизирана след повече от 30 години. За по- малко от месец залата има не само нов вид, но и оборудване. Строително- монтажните дейности приключиха, апаратурата е монтирана, новото осветление също и благоевградската зала е в готовност да посреща изпълнители от национално и световно ниво.
На входа на зала „Пейо Яворов” ще бъдете посрещнати от символа на Пиринския край- Ансамбъл „Пирин”. Новият надпис на ансамбъла за пръв път от години „ сияе” ярко над залата. Гостите ще бъдат посрещнати от топла обстановка, изящно оформено фоайе в топли цветове, ново осветление и изцяло подменена врата, която е по европейски стандарти и спрямо изискванията за безопасност. Въведенията продължават с това, че жителите и гостите на Благоевград ще могат да се освободят от своите връхни дрехи като ги оставят в нова гардеробна, след което спокойно да се наслаждават на хилядите концерти и спектакли, които предстоят. Нов паркет, нова облицовка на стените и нови завеси ще допълват не само красотата на изпълненията на артистите, но и ще направят атмосферата по- уютна. Ложата за гости също е ремонтирана, а седалките са претапицирани.
Зала „Пейо Яворов” събира хиляди зрители на едни от най- пищните концерти в Югозападна България. Именно затова, община Благоевград подмени и апаратурата с модерна аудио система. Озвучаването на залата, което бе заложено в „Бюджет 2015” е в размер на 70 хиляди лева, а основният ремонт възлиза на 80 хиляди лева.
Желанието на кмета на община Благоевград е първите пролетни концерти в Благоевград да бъдат именно в зала „Пейо Яворов” и тя да се превърне в място, което да събира на една сцена изпълнители не само от Благоевград и региона, но и от съседни държави.

Zala_Iavorov-2 Zala_Iavorov-3 Zala_Iavorov-4 Zala_Iavorov-5 Zala_Iavorov-6

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене