Директорката на Спортния интернат – Благоевград, ексклузивно пред Топ ПРЕСА

Анонимният сигнал срещу интерната е глупава постъпка, пълна с омраза, в която няма грам истина

Miglena_Boiadjieva

Екипа на Топ Преса беше поканен от директорката на Спортния интернат Миглена Бояджиева, по повод писмото на анонимна благоевградчанка във връзка с лошата дисциплина, непедагогичните мерки, липсата на опит, квалификация и желание в Спортния интернат – Благоевград.

Кой според вас е пратил писмото до редакцията на Топ Преса?
– Нямам представа но мисля, че е някоя която иска да навреди на спортния интернат. За мен лично това е много глупава постъпка. От написаното няма нищо вярно.

Какво печели тази жена?
– За мен тя е човек, който си няма друга работа и се занимава с подобни интриги.

Вие от кога сте на тази длъжност, да не би да е някоя, която се е борила за мястото което вие сте заели?
– На тази длъжност съм от половин година, от както е отворен новия интернат. Интерната беше напълно обновен и както сами виждате всичко е ново и хигиената е отлична. В писмото си госпожата пише, че: “По коридорите тичат деца викайки и псувайки се, като създават невъзможна атмосфера за работа и отдих на останалите деца”. Сами виждате, че това няма как да стане, защото сме поставили камери навсякъде и смея да твърдя, че децата ни са много възпитани и са с доста добри оценки в училище. Общежитието разполага с петима възпитатели и всички те са с педагогически стаж и необходимото образование. 24 часа има възпитател и видео наблюдение.

Да, пишеше, че в следствие на лошата дисциплина и липсата на квалификация, желание и опит на персонала за съдействие при написване / научаване на домашните работи – успеха им в училище и под задоволителното…
– Да, да… Аз помолих да ми донесат два бележника само, за да погледнете, може и да ги снимате, за да се види, че децата ни са с добър успех. Аз се занимавам с треньорска дейност от 12 години в плувен клуб “Пирин” и мисля, че работата с деца не е само работата, която се извършва в училищата или с спортните общежития. Работата с деца може да бъде и на басейна, може да бъде на спортната площадка, на баскетболното или футболното игрище. Всичко това е педагогически стаж и опит.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Pirin_InternatPeralnia-sushilnia_Internat Charshafi_Internat

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене