Министър Н. Ангелкова попари с писмо надеждите на с. Баня за спиране на депото за отпадъци

_thumb

Институциите доказаха: Няма нарушения на екостандартите, няма незаконосъобразна сеч, опасенията на хората са безпочвени

Няма нарушения и пречки за изграждане на депо за отпадъци на територията на село Баня, спазени са всички изисквания, няма незаконосъобразна сеч и нарушения на екостандартите, това се казва в официално писмо – отговор на министъра на туризма Николина Ангелкова по повод множеството жалби и писма от председателя на сдружение „Баненска мура-2011“ Марин Янков и инициативния комитет „Чист път за Добърско“.

В писмата си до президента и всички институции, имащи отношение по темата „Баня“, са описани всичките опасения на жителите на селата Баня и Добърско, според които изграждането на депо, е равносилно на екокатастрофа и затова предизвика масови протести на жителите на селото, които продължават да се страхуват за здравето и живота си и да се възмущават от безразборната сеч в белязания район.

В писмото си, министърът на туризма подробно описва резултатите от направени проверки на институциите и техните доклади, доказващи, че изграждането на депо няма да нанесе удар върху туризма, тъй като са спазени всички нормативни изисквания и екологични стандарти. В последното изречение е посочено, че няма незаконно сеч в района, което пък провокира инициативният комитет да разпространи актуални снимки от мястото, направени от високо. Публикуваме писмото на министър Ангелкова до М. Янков. Вижте го:

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене