Благоевградчанин арестуван за убийството на свекървата на съдия Нели Куцкова

Нели Куцкова

26-годиният благоевградчанин Велик Корчев е арестуван за убийството на Надежда Куцкова, свекърва на съдия Нели Куцкова. Баща му е от Кресна, семейството има общинско жилище в жк „Еленово”, зад VІІІ СОУ в Благоевград. Корчев е криминалнопроявен, съден е 2 пъти за разпространение на наркотици. Той е задържан заедно с връстника му Станислав Маламов след разследване, продължило до сряда. Днес доказателствата ще бъдат представени в съда. Подробностите за случая бяха оповестени на брифинг на прокуратурата вчера.
Часове преди Нова година двамата нападнали 85-годишната Надежда Куцкова в жилището й в столичния квартал „Овча купел“. Възрастната жена била сама. Мъжете я ударили няколко пъти, след което взели спестяванията й и избягали. Вследствие на побоя жената почина.
По делото се работи усърдно от самото извършването на деянието. Установиха се 2 лица и завчера им беше повдигнато обвинение за грабеж, придружен с убийство. Благоевградчанинът и аверът му са задържани за 72 часа. Утре /б.р. днес/ Софийски градски съд ще гледа мярката „задържане под стража”.
„Към този момент не мога да обсъждам доказателства. Задържаните са Станислав Маламов и Велик Корчев, млади българи – на 26 години”, обясни наблюдаващият прокурор по делото Илиян Рангелов.
„Двете лица са криминалнопроявени за разпространение на наркотици, кражби и грабежи. Единият е осъждан за кражба. Правилната оценка на събраните доказателства и на установената обстановка дадоха възможност да се стигне до един кръг лица, от които бяха установени точните извършители на убийството на Надежда Куцкова – Станислав Маламов и Велик Корчев. Впоследствие колегите положиха много усилия за оперативното разработване на въпросните лица, защото ги бяхме установили доста преди деня, в който ги задържахме”, каза Ивайло Спиридонов, директор на СДВР, във връзка с убийството на Надежда Куцкова.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене