Местният политик арх. Иван Калпачки „гарантира“ комфорт при строителство, ако неговите хора проектират…

„Тролове“ в редица институции ангажирани да прокарват по-бър­зо лобистки решения в интерес на Калпачки и негови клиенти!


popalniha-sastava-na-obsМестният политик арх. Иван Калпачки може да преподава на младите политици как се осребрява властта и обществе­ното положение. Разследващи­ят екип на вестник Топ Преса установи схема, при която Кал­пачки отстоява своя бизнес ин­терес през дадената му от БСП и държавата власт. За да рабо­ти и да трупа парички, извест­ният благоевградски архитект е вплел в схема няколко свои колеги, чийто печати полз­ва и предлага услуги, които малко проектанти в град Благоевград могат да предлагат. Ума­лен вид на схемата на съпругата на екс-депутата Емил Дими­тров – Анушка Костадинова, който осигуряваше институционален комфорт на всеки инвеститор, решил да проектира във фирмата на гос­пожата – Алтернатива 99.

Същото днес прави и общин­ският съветник, който е органи­зирал чрез партията си БСП свои хора в местните институции, кои­то условно ще наречем „тролове“, с основна задача да прокарват по-бързо дадени проекти и скоростно да вадят разрешителните. Иван Калпачки е от Благоевград, с висше образование по архитек­тура. Калпачки е архитект и уп­равител на фирма, но за ^^схемата ползва фирмата на свои колеги, с I които е в неформално „ООД“, разказва още версията. Член на БСП в продъл­жение на 20 години и видимо знае как да ползва властта на партията си.

През октомври 2013 г. положи клетва като общински съветник в ОбС – Благоевград. Той зае мяс­тото на д-р Владимир Пандев от БСП, който тогава стана директор на Многопрофилна болница за активно лечение. Иван Калпачки замени съпартиеца си Владимир Пандев в ресорните комисии, който пост видимо му отвори очите. Обърнехме се към госпо­дин Калпачки за коментар по на­шето разследване, той заяви, че знае от къде идва всичко и как ще реши нещата. Типично в стил на влиятелен политик, прокара дори и лека заплаха. Намерил кого да плаши. Ние продължава­ме да работим по случая, скоро ще публикуваме и имената на някои от „троловете“ на новата Анушка на Благоевград.

Вестник „Топ ПРЕСА“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене