Секта на канибали в Благоевградско

110457-hannibal-mask-kanibal

В България имало секта на канибали. Членовете на сектата ядели органи на мъртъвци, мажели се с прах от кремирани трупове. Това разкрива Емил Велинов, шеф на дирекция по вероизповеданията, пише „24 часа”.

Непозната у нас секта на хиндуизма проповядва в Благоевградско човек да се откаже тотално от себе си и да яде органи на мъртъвци. Така последователите на хиндуиското религиозно течение смятат, че убиват човешкото его и отричат представата за човешката красота. Това са т.н. агори, които почитат Бог Шива, съобщава Емил Велинов.

Той добави, че специализирани органи събират пълни подробности за сектата. Неин проповедник е завърнал се от Индия софиянец на име Иван, който ходи по селата и привлича за каузата младежи.

От останалите течения в хиндуизма ги отличавал фактът, че те събират прахта от кремираните и покриват с тях тялото си. Някой носят украшения от човешки кости, а други използват черепи, за да си правят купи за пиене на течности, за хранене или за просене. Често използват и трупове като олтари, над които медитират, но самите те не убиват.

„По случая работим с ДАНС, прокуратурата и полицията”, казва още Емил Велинов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене