„Места“ ще трепери до последно

места хаджидимово„Места” (Хаджиди­мово) изпусна „Конелиано” и съвсем утежни положението си след загубата с 1:2 на собст­вения си стадион. След срещата играчите и ръ­ководството не можеха да повярват на случи­лото се, макар че мачът започна повече от добре за тях.

Още от първата мину­та домакините започна­ха да атакуват вратата на противника и в 15-та мин., след самостояте­лен пробив Веселин Стойков надигра трима противникови защитни­ци и прати топката към наказателното поле, където връхлитащият Ибрахим Алим я насочи неспасяемо във вратата на противника. 5 мин. след това, по идентичен начин Огнян Стефанов центрира към Веселин Стойков, но след шута му топката облиза дясната греда. В 22-та мин. защитник на гостите игра с ръка, но съдията не уважи претенции­те на домакините и не отсъди дузпа. В 30-та мин. Весислав Иванов от пряк свободен удар прати топката към гор­ния десен ъгъл на вра­тата на „Конелиано”, но в мига, когато всички виждаха как тя влиза във вратата, стражът на съперника я изби. В 35- та, след хубав пробив на Огнян Стефанов, Ангел Полимеров и Ибрахим Алим се разминаха на голлинията, без да мо­гат да засекат коженото кълбо, което се разхо­ди по гол линията и бе избито от съперников бранител. В 39-та мин. Веселин Стойков отно­во нямаше късмет и от удобна позиция прати топката в непосредстве­на близост до вратата.

Само 10 мин. след по­чивката, при колектив­на грешка на футболи­стите на „Места“ и след съмнително положение за засада, Антонио Па­влов и Христо Спасов се озоваха сами срещу Иван Симеонов и Анто­нио Павлов отбеляза за изравняването. В 70-та мин. при една подаде­на към него топка, иг­ралият много силно за домакините Антон То­доров се подхлъзна на подгизналия терен, ко­женото кълбо го прес­кочи и Христо Спасов обърна резултата, фик­сирайки крайното 1:2.

До последния съдийски сигнал гостите и до­макините сякаш имаха олово в краката си и не успяха да повярват поне в изравняването, докато гостите играха по-добре и Иван Симеонов тряб­ваше да спасява вратата си от трето попадение на излезлия срещу него Христо Спасов.

„Загубихме един мач, който трябваше да спе­челим. Не знам какво стана през второто по­лувреме. Момчетата сякаш не можаха да си повярват, особено след втория гол и нищо не

Председателят на УС на „Места “ Илияп Синадинов е доста притеснен за това, което следва за неговия отбор, но в същото време е и оптимист

успяхме да сторим. Ще продължим да се борим, независимо от това, че ще бъде из­ключително трудно,“ коментира председате­лят на УС на „Места“ Илиян Синадинов, за чийто тим следващият мач срещу „Германея“ (Сепарева баня) бе на живот и смърт и загу­ба в него, почти щеше изпрати „Места“ в чет­върта дивизия. В тази среща хаджидимовци не претърпяха пораже­ние, но и не успяха да спечелят така нужната им победа. Двубоят за­върши 1:1, след като по- допечните на Лъчезар Дафков поведоха малко след началото на първо­то полувреме с гол на Веселин Стойков. Бив­шият му съотборник в „Пирин“ (Благоевград) Георги Даскалов попа­ри надеждата за нещо повече с точно попаде­ние от пряк свободен удар.

Така сапаревобанчани успяха да вземат една точка в борбата си за оцеляване и сега дишат спокойно. За разлика от тях, тимът от погранич­ния град ще трябва да трепери до последно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене