Без категория

Националния печат

печат

В.“Сега“

Жандармерията ще пази от престъпници селата в 15 области

Жандармерия, охранителна полиция и част от оперативния състав на МВР тръгват по малките населени места в 15 области от понеделник сутринта, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. С тази мярка държавата се надява да пребори битовата престъпност, която в последните месеци се разраства и почти не минава ден без съобщение за ограбени и бити възрастни хора по селата.

До 20 000 лв. глоба заплашва медиите за уронване на престижа на кандидат-депутат

С впечатляващо единодушие депутатите от временната комисия за Изборния кодекс приеха забрана за публикуването на материали в медиите, които накърняват правата и доброто име на кандидатите по време на предизборната кампания. Въпреки че предложението дойде от ГЕРБ, то бе подкрепено от всички ПГ. Бившите управляващи предлагат нарушителите да се наказват с имуществена санкция между 5000 и 10 000 лв.

Половината лични лекари може да загубят практиката си

Практиките на 1251 лични лекари трябва бъдат да закрити служебно в началото на юли, тъй като те нито имат, нито учат специалност „Обща медицина“, която става задължителна за тях заради евроизисквания. Още 1547 са започнали да учат, но от тях едва 136 са приключили обучението си, а 42 са го прекратили. Незавършилите също биха загубили работата си, тъй като действащото законодателство предвижда до началото на юли всички джипита да са придобили специалността.

В.“Монитор“

Учим висше за 2 години

Степента „бакалавър” при следване за висше ще може да се завършва за 2, вместо за 3 години, след въвеждането на кредитна система с точки. Такова предложение за промяна в Закона за висшето образование ще направи лидерът на ДПС Лютви Местан. Това съобщи самият той вчера на парламентарна образователна комисия. Идеята е следването в образователна степен „бакалавър” да няма срок. Тоест студентите да могат да покрият необходимите 180 кредита за колкото време те решат.

Депутатите си замразяват заплатите

Депутатските заплати да се замразят и тази година. Такова предложение бе внесено вчера в деловодството на Народното събрание.

Законотворците получават основно месечно възнаграждение в размер на 2196 лв. от 2010 г. насам, въпреки че по правилник парите им трябва да се индексират всяко тримесечие и да се равняват на три средни заплати в публичния сектор. Ако предложението за оставане на доходите им във фризера бъде подкрепено и в пленарна зала, депутатите ще бъдат лишени от ръст в заплатата от около 350-360 лв.

В.“Стандарт“

Хайки за деца с мерцедеси

Данъчните взеха на мушка деца богаташи. Става въпрос за непълнолетни собственици на скъпи имоти и лимузини. В Русе например хлапе се оказало притежател на „Мерцедес“-S класа.

На други места освен лимузини малчугани се водели собственици и на огромни палати.

От Националната агенция за приходите (НАП) отказаха повече информация заради извършващите се в момента проверки.

Затваряме границата с Турция

Никой няма да минава границата, докато турците не се научат да спазват международните правила, заяви Красимир Лалов от НСБП. Купуваме агнета и прасета – ще ги печем на границата, за да не гладуват нашите шофьори. Ние сме коректни и търпим, но всяко търпение си има край.

Връщат ни парите след 3 ремонта

Ако си купим техника и тя все се разваля въпреки многобройните ремонти, търговците вече ще са задължени да ни връщат парите. Това гласят приетите на първо четене промени в Закона за защита на потребителите. В него вече е записано, че продавачът трябва да ни върне парите, ако техниката или друга стока бъде ремонтирана три пъти в рамките на гаранционния срок от две години.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене