Дъждовна неделя

дъжд

Днес над страната ще преобладава облачно време, в западната половина ще завали дъжд. В Източна България ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – около 9°. През нощта срещу понеделник валежите ще обхванат и Източна България и ще се усилят. От север-северозапад ще нахлува студен въздух и до сутринта по високите полета и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

За Благоевград максималната температура днес ще е 11°, а минималната 4°, за Банско 10°/4°, Разлог 11°/4°, Дупница 10°/3°, Кюстендил 10°/3°, Перник 10°/4°, Гоце Делчев 10°/6°, Сандански 8°/4° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 8°, а минималните до 4°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за април – ще продължи да се понижава.

Над планините ще бъде предимно облачно. Над масивите от Западна България ще превалява дъжд, над 1300-1400 метра преминаващ в сняг. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°. 

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, около обяд – умерен юг-югозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 10-11°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето е около 2 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене