Честванията на 50-ия юбилей на НПГ „Димитър Талев” стартират на 15 април

main_b

Всеотдайният учителски колектив на НПГ „Димитър Талев“, снимка: НПГ

От 15 април в Гоце Делчев стартират празничните дни на елитната НПГ „Димитър Талев“ по случай 50-годишния юбилей на гимназията, в която стотици млади хора от четирите общини Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча са получили своето професионално и човешко образование.

Популярността на Неврокопската професионална гимназия с всяка година расте и тя става все по-предпочитана както от учениците, така и от техните родители. Притегателната сила към НПГ „Димитър Талев” освен за получаването на професия и отличната подготовка на учениците, е и заради перфектните условия за обучение и добрата среда за общуване между учители и ученици.

Така от 15 април ученици и учители ще стартират отбелязването на юбилея на школото с представяне на извънкласни дейности. В същия ден се организира инициатива под надслов „Отвъд урока”, която ще се проведе от 17 часа в Градския парк в Гоце Делчев.

На 22 април от 18 часа в Дома на културата ученици и учители заедно ще отбележат Деня на планетата.

В рамките на тържествата, посветени на 50-годишнината от основаването на НПГ „Димитър Талев”, е предвидена и научна конференция под мотото „Иновационни технологии и обучение в НПГ“, която ще започне от 14 часа в самата гимназия.

Програмата предвижда на 29 април от 14 часа в училището да стартира регионален футболен турнир с ученици от 7 и 8 клас от общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово.

Празниците на НПГ ще продължат и през май, като за 4-и е предвидено представянето на юбилейния сборник „50 стъпки към успеха“ в сградата на Неврокопската митрополия от 17 часа.

На 8-и май жителите на Гоце Делчев ще станат свидетели на грандиозния парад на професиите в НПГ „Димитър Талев”. Атрактивната инициатива ще започне от 14 часа в Дома на културата, след което от 19 часа ръководството на гимназията ще подари емоционална вечер с много танци и веселие за ученици, учители и приятели на НПГ в клуб „ DOPE”.

Кулминацията е предвидена за 11 май, когато ще се отбележи самият юбилей. Денят ще премине под мотото „НПГ „Димитър Талев“ – 50 години професионализъм“ и ще бъде белязан с тържествено шествие на учители и ученици от елитната гимназия, празнична ретро изложба и заключителна програма „За НПГ с уважение и любов“. Грандиозното събитие ще се случи в голямата зала на Дома на културата.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене