Георги Вакареев от ДГС – Гърмен сред наградените за Седмицата на гората

main_b

Георги Вакареев от ДГС-Гърмен

Георги Вакареев от ДГС-Гърмен е сред наградените лесовъди за 2014 година. Наградите бяха връчени днес по време на честванията на 90-годишния юбилей от отбелязването на „Седмицата на гората“ 2015.

Церемонията се състоя в Националния исторически музей в София, към която по късно се присъедени и премиерът Бойко Борисов.

Сред присъстващите на отбелязването на „Седмицата на гората“ бяха още министърът на земеделието и храните Десислава Танева, зам.-министърът доц. Георги Костов, зам.-директорът на Изпълнителна агенцията по горите инж. Красимир Каменов и други.

Носител на най-високата награда – лесовъд на 2014 година е инж. Ярослав Ярославов от Горско стопанство – Стара Загора. Наградата му бе връчена от министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Подгласници на Ярославов са Милчо Жеков от горското стопанство в Разград, инж. Марияна Иванова от Горското стопанство в Сливен и Георги Вакареев от ДГС – Гърмен.

 

Директорът на дирекция в Изпълнителната агенция по горите – Ценко Ценов на церемонията бе удостоен  със специална награда, а Петър Стоянов от Главна дирекция по горите Русе зае третото място. Представител от горското стопанство Самоков също получи  престижна награда на юбилейното тържество в София.

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави участниците в тържеството, като ги прикани да си вършат работата и да подават сигнали когато има проблеми, без да се страхуват. „От вас зависи гората да е здрава и красива, както и да бъде тя  използвана в икономиката ни по най-разумния начин“, заяви премиерът.

Борисов информира присъстващите, че е взето решение за увеличаване с 20% заплатите на около 400 служителите от Изпълнителна агенция по горите, които към момента имат най-ниско заплащане в агенцията. Той посочи още, че през последните 4 години не са отпускани средства за работно облекло, поради което през тази година ще бъде отпусната сума и за работно облекло на служителите в системата.

Премиерът заяви, че е разпоредил съвместни действия на трите министерства – земеделското, транспортното и МВР, така че да не се допуска претоварване на пътната мрежа в страната и спазването на означените максимално допустими товари по пътищата там, където се превозва дървесен материал.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене