Заместник областният управител Анна Бистричка откри днес Регионална кръгла маса на тема: „Социалната икономика и социалното предприемачество в България – възможности пред младите хора“

photo_verybig_1333192

Тя отбеляза още, че темата на днешната кръгла маса покрива част от целите в Областната стратегия за развитие на социалните услуги като секторна политика в област Благоевград.

Целта на днешната дискусия е да се информират младите хора, бизнеса и местната власт за възможностите и условията за развитие на социалната икономика и социалното предприемачество през 2014-2020 г. и да се популяризират добрите практики на социалните предприятия от региона. На събитието се обсъдиха  мерки за подкрепа на предприемачеството по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Особено внимание се обърна върху възможностите за реализация на младите хора в област Благоевград, като се представи опита на социални предприятия от региона.

В дискусията взеха участие представители на областната и общинска администрация на Благоевград, представители на МТСП и МОН, студенти и преподаватели, както и представители на синдикалните и работодателски организации от областта.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене