Великденско чудо! 5 жени в Банско: Видяхме Божията майка!

св. георги победоносец банскоМиряни от Банско видяха образа на Божията майка. Твърди се, че чудото се случило по време на литургия в църквата „Св. Георги Победоносец“ в навечерието на християнския празник Успение Богородично, но не му е дадена гласност. По време на опелото, което било отслужено пред плащеницата с песнопения от свещеника отец Филип Бележков, на прозореца вдясно от него се появила фигура на жена.

„На стъклото в цял ръст видях майката Божия, облечена в бяла изящна дреха, светеща като златна. Нейният поглед беше към всички хора около плащеницата. Гледам и се очудвам и за да се уверя, казах на седналата до мен християнка да погледне към прозореца и дали вижда нещо. Тя насочи поглед и каза: „Виждам правостояща Пресвета Богородица. Дрехата е неописуема красота”. Тогава аз се уверих, че правилно съм видяла”.

Това разказва 85-годишната Райна Цонкова, която е описала какво е видяла в писмено свидетелство, което предоставила на свещеника. В същия ден Дева Мария била видяна от 85-годишната Екатерина и 89-годишната Надежда, както и от две сестри, около 40-годишни. Две седмици след това девойка от Разлог на име Таня дошла да се черкува и твърди, че видяла Божията майка пред царските врати на църквата „Св. Георги“.

„ Вярвам, че това се е случило, защото от Света гора ми донесоха много чудотворни икони на Богородица. Това не може да се види от всеки. Човек трябва да е вярващ, с чисто сърце и да има духовни очи. Чудото става, когато се молим истински, а светците са нашите ходатаи пред Бога и пренасят молитвите ни за опрощаване на греховете и измолване на здраве“, обясни отец Филип. В подкрепа на думите му е добрата вест, че една от християнките, видели Божията майка, имала сериозен здравословен проблем, но след случката почувствала подобрение. Медицинските изследвания показвали, че болестта си отива. Писменото свидетелство на Райна Цонкова за виденията на 14 и 28 август 2014 г. ще останат в архива на църквата „Св. Георги Победоносец“ .

 Храмът е построен със средства и труд на християни от Банско през 2007 г. след прогонването на свещениците от синода на дядо Пимен отец Никола Загорчин и отец Филип Бележков от църквата „Св. Троица“ през 2004 г. В църквата е изографисана сцена от убийството на отец Стефан Камберов, тук се черкуват банскалии от известни родове.

Струма

баба

Божията майка

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене