Председателят на ОбС – Петрич Благой Калъпсъзов: Приветствам идеята на съветника от БСП Хр. Малчев за изграждането на бизнес – информационен център в Петрич

_thumb

„Подкрепям идеята на съветника от БСП Христо Малчев за изграждането на бизнес информационен център.”, това призна преди минути председателят на общинския съвет в Петрич Благой Калъпсъзов. Според него това ще е предимство за развитието на общината и града. Такъв бизнес център имат почти всички градове в областта, включително Разлог и Банско.

”Когато чужденец пристигне в Петрич и се поинтересува за някакъв бизнес сега, няма кой да го упъти. ”, каза председателят, Калъпсъзов. Общинският съветник Хр. Малчев направи предложението си на миналата сесия преди дни. На следващото редовно заседание вероятно ще има конкретен отговор по поставеното писмено питане.

Дотогава то ще бъде внесено за разглеждане в постоянните комисии. Предложението, обаче трябва да бъде конкретизирано в детайли, като например изясняване на терени, за отчуждаването им и ред други административни процедури. От ГЕРБ предложиха, терените на бившото стрелбище в посока на черквата „Св. Петка„.

Венци Методиев/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене