Три подвижни избирателни секции ще бъдат сформирани в Пиринско

105190-martin-busarov-rikТри подвижни избирателни секции ще бъдат сформирани в Благоевградска област за предстоящите избори на 5-ти октомври. Те ще бъдат в общините Кресна, Гоце Делчев и Симитли. Това съобщи председателят на РИК – Благоевград Мартин Бусаров.

„В тези три общини ще има секция, която с подвижна избирателна кутия ще отива до адресите на избирателите, които са включени в списъка, тоест тези, които са подали заявление.
Избирателите, които желаят да се възползват от тези три подвижни секции могат да заявят в общината по постоянен адрес и да бъдат включени в този списък . заявления се приемат до 29 септември”, подчерта Бусаров.
В благоевградска област са назначени три СИК в болнични заведения. Те са на територията на общините Благоевград, Разлог и Гоце Делчев. Възможно е, обаче те да бъдат заличени 48 часа преди парламентарния вот, ако няма необходимия брой лежащо болни в лечебните заведения, обясни председателят на РИК – Благоевград.

За хора с двигателни и зрителни проблеми, ще бъде създадена организация да гласуват в предпочитана от тях секция.

 „Транспортът на тези избиратели ще бъде допълнително съгласуван между РИК и съответните общини”, добави Бусаров.

Към момента от началото на предизборната кампания в РИК е подадена една жалба от партия участваща на изборите.

„Учудващо спокойно и учудващо нормално тече към този момент кампанията свързана с отразяването на предизборните прояви на партиите и коалициите”, заяви председателят на РИК..
274 кандидат депутати от Пиринско се борят за 11 места в 43-то Народно събрание. Имащите право на глас на 5-и октомври в Благоевградско са общо 316 429 души, което е с 3 679 души повече от предишните парламентарни избори.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене