Откриха фотоекспозицията „Палестина- Светата земя”, кметът Камбитов и Н.Пр. Д-р Ахмед Ал Мадбух обсъдиха съвместно сътрудничество

Палестина- Светата земя

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна извънредния и пълномощен посланик на държавата Палестина и доайен на дипломатическия корпус в България Н. Пр. Ахмед Ал Мадбух. Двамата обсъдиха темите, които бяха заложени в предварителното желание на Негово Превъзходителство, а именно партньорство между Благоевград и Палестина в различни аспекти. Кметът Камбитов приветства идеята за инвестиции от страна на Палестина в Благоевград. Той представи пред Н. Пр. Ахмед Ал Мадбух и делегацията проекти, постижения на общината и бъдещи планове за развитие на града.
„Градът ви е много красив, с млади и интелигентни хора. България и Палестина имат много общи неща, а аз съм впечатлен от природните забележителности тук. За мен ще бъде чест да работим в бъдеще заедно и да реализираме общи проекти”, каза Н. Пр. Ахмед Ал Мадбух.
След срещата във фоайето на община Благоевград бе открита изложбата „Палестина- Светата земя”. Тя представя исторически и културни забележителности от държавата Палестина в снимки. Жители и гости на града могат да видят през следващите дни „Синята Джамия Ал Акса”, изработена от седеф, Корана с корици в седефен обков и „Тайната вечеря” , изработена от дърво. Сред уникалните експонати са и специфични предмети от бита и сувенири от седеф, част от древната култура, история и мистика на палестинската земя. Кметът д-р Атанас Камбитов и Н. Пр. Ахмед Ал Мадбух разгледаха заедно изложбата и обсъждаха бъдещ обмен в сферите на културата и изкуството.

Палестина- Светата земя-4 Палестина- Светата земя-3 Палестина- Светата земя-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене