ВИДЕО: Раздут щат в Областно управление на МВР – Благоевград създава проблеми за гражданите в гоцеделчевско

21212След административната реформа в МВР, по преценка на благоевградската Областна управа на министерството, за обслужване на граждани в паспортен отдел в РУП Гоце Делчев е оставена само една щатна бройка. Гражданите се обслужват на едно гише от две служителки, които работят по 4 часа, а гражданите губят по няколко дни, за да бъдат обслужени.  Поради заболяване на едната служителка, гишето сега работи само до обяд, защото служителката е на половин щат. Така, обслужването става много, което изнервя гражданите.

Те разбират, че в момента паспортната служба в Гоце Делчев работи до обяд, едва когато дойдат на гишето.

Паспортната служба при РУП Гоце Делчев обслужва около 75 000 жители, за което е предвидена само една щатна бройка. Областна дирекция на МВР обслужва около 100 000 жители, като за паспортния отдел са предвидени девет служители, които обслужват гражданите на пет гишета. Дори за обикновените граждани е очевадно непропорционалното разпределение на щатовете в областта и че за Гоце Делев и Петрич, където положението е идентично, е нужно разкриването на поне още един щат и обслужване на две гишета.

„Запознах с проблема министър Бъчварова. Следващата седмица имам среща с нея. Имам уверението й, че ще се реши проблемът“, каза по телефона депутатът Георги Андонов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене