Занаятчиите от Кюстендил със свой сайт

занаятчии

До 14 февруари ще бъде готов интернет сайта за занаятчийски продукти, който се прави по проект „Форми на сътрудничество между занаятчиите и малки и средни предприятия за съвместно участие в местните културни и икономически събития в общините Кюстендил, Струмица и Крива Паланка“, информира Даниела Стоянова, председател на занаятчийската камара в Кюстендил.
„Факт е , че занаятчийските продукти се ценят и търсят основно от хора от чужбина. Затова чрез този сайт занаятчиите и представителите на малките и средните предприятия в трите общини ще представят своите продукти и те ще могат да се купуват от цял свят“, коментира Даниела Стоянова.
На територията на областта са регистрирани 570 занаятчии.
„Напоследък се наблюдава увеличение на регистрациите на занаятчиите, което говори , че излизаме от кризата, за разлика от 2011 и 2012 г., когато се наблюдаваше спад в регистрациите. Последният занаятчия, който се регистрира е майстор на ръчно изработени чанти, до сега в нашия регион нямахме такъв и предполагам, че ръчно изработените бутикови чанти ще са атрактивни за жителите и гостите на града“, заяви още Даниела Стоянова.

dariknews/Кюстендил

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене