18 групи ще дефилират на кукерския фестивал в Симитли

Симитли се готви за провеждането на най-голямото си културно събитие-кукерският фестивал „Симитлия – Древната земя на кукерите“!

По предварителни заявки общо 18 групи, от които 9 от община Симитли, ще дефилират в маскарадните игри.

XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“ ще се проведе на стадиона в Симитли. Участниците, зрителите, както и представителите на медиите ще се допускат само след представяне на т. нар. „зелен сертификат“.

Във връзка с провеждането на фестивала, организаторите ще осигурят мобилен пункт за тестване срещу COVID – 19 в самия ден, в района на стадиона. Всеки, който желае да се тества ще може да направи това срещу заплащане. По този начин ще се даде още една възможност на всички, които нямат „зелен сертификат“, но искат да станат част от магията на „Симитлия – Древната земя на кукерите“, да присъстват.

Тази година фестивалът няма да има състезателен характер. За всички групи ще бъдат подготвени грамоти и сертификати за участие в XVIII издание на фестивала „Симитлия – Древната земя на кукерите“.

Събитието, което се провежда вече 18 години в община Симитли се е утвърдило като едно от най – големите в България. Маскарадните игри се провеждат под патронажа на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, който е един от най – ревностните пазители на кукерството.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене