Жената на Бареков: Гледахме Росен Петров като писано яйце

_thumb

Мария Календерска

Както данъчните проверяват мен, нека проверят него и фирмата му, заяви благоеградчанката Мария Календерска

Понеже с Росен Петров не си говорим (говоря си само с неговата приятелка), искам да му кажа нещо. Преди, когато той беше с нас, се разбрахме нашият счетоводител да поеме неговата фирма. И откакто сме се разделили, нямаме връзка с него. Призовавам го – чрез вас и неговата приятелка да си подаде данъчните декларации в срок. Това заяви пред Нова телевизия Мария Календерска – жената, която роди втория син на Николай Бареков и е неотлъчно до него в партийните му дела. „Както данъчните проверяват мен, нека проверят Росен Петров и фирмата му. Аз съм обикновен човек, но не мога да се примиря с това, че хора като Росен Петров, за когото сме се грижили като за писано яйце и носеше тениската с лика на Бареков, сега се обърна настрана”, посочи Календерска.

Тя заяви категорично: „Николай се обясни в любов на хиляди хора. И сега ще трябва да им отговори защо не може да работи за тях. Той беше предаден от много хора”.

„БДЦ-ЕОД (защото аз така ги наричам) отидоха и гласуваха за дълг 16 милиарда. Ако аз бях сред тях, не че някой ме е питал, щях да им кажа – искате ли тези пари да ги дадем за лекарства на децата? Колко от тези пари ще отидат за социални придобивки на вашето, на моето дете? Нека да има безплатни лекарства!”, разпали се на социална тема Мария Календерска.

Тя не пропусна да „удари” бившата съратничка на Бареков – Калина Крумова, която напусна ББЦ. Индиректно половинката на евродепутата разказа милозлива история за „една самотна майка”: „Преди време при нас дойде една самотна майка. Примоли ни се да й дадем работа в партията, тъй като искала да осигури на детето си спокоен и сигурен живот, но нямала пари. Ние я приехме при нас. После се оказа, че тази „самотна майка” всъщност ни е лъгала – мъжът й е плащал за детето и не е имала финансови затруднения”.

На въпроса на Ани Цолова коя е тази жена, Календерска каза: „Ами не бих искала да се впускам в подробности”. „Е, ние се сещаме за кого става дума”, отвърна й Цолова.

На финала на разговора тв водещата попита гостенката си как ще коментира темата за кърменето на обществени места.

„Кърмих детето си и мисля, че евромайките, които се опита да ни вземе Калинка, биха подкрепили жената, която го е направила същото в столичен мол”, отговори й Календерска.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене