ВИДЕО: Близо хиляда гости празнуваха сватбата на сина на кмета на Вълкосел Рамиз Билюков

IBR_5385

Тежка сватба на две смени вдигна за сина си в неделя кметът на сатовчанското село Вълкосел Рамиз Билюков. Близо хиляда сватбари станаха свидетели и присъстваха на най-щастливия ден на бракосъчетанието на  Инцафка Топалова и Сюлейман Билюков. И двамата младоженци са от Вълкосел. Семействата се познават отдавана, което прави още по-щастливи и родителите на Инцафка – Наджибе и Алил Топалови, и на Сюлейман – Гюлфа и Рамиз Билюкови. Уважението и авторитетът на сватосващите се семейства пролича не само по броя на сватбарите. Сватбеното тържество бе уважено и от някои VIP-персони: бившия областен управител на Пиринско – Муса Палев, кмета на община Сатовча – Арбен Мименов, кметовете на населени места на територията на общината, както и директори на горски стопанства в региона. Много от състудентите на младоженците от Якоруда и София също бяха във Вълкосел, за да  уважат сватбеното тържество на приятелите си.

Инцафка е последна година студентка в медицинския институт в София, а Сюлейман е завършил компютърни технологии в ЮЗУ Благоевград. В момента младоженецът работи в Германия и се прибра, за да се бракосъчетае с любимата си и ще остане в България до септември, когато дамата на сърцето му ще завърши образованието си. „След това те ще решат как и къде да се реализират. Може би ще заминат и двамата за Германия, а може и да си останат тук. Аз ще ги подкрепям винаги, каквото и решение да вземат“, сподели щастливият свекър и кмет на Вълкосел Рамиз Билюков.

Доброто настроение на сватбения празник поддържаха неуморимите музиканти от популярния фолклорен оркестър „Щуро Маке“ със солистка – небезизвестната народна певица Ирина Паскалева.

Снимки: Фото – Студио „Ибраим Башов“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене