На бял свят излиза крупна афера свързана с Любен Татарски!!!! Ще дойде ли време за възмездие???

Любен Татарски

Любен Татарски

Здравейте Топ Преса!!! Обръщаме се към  ръководената от Вас медия, с огромно доверие и надежда, че ще ни помогнете!Пожелаваме Ви здраве и много лично щастие и с това да докажете че сте обективни!

                Уведомяваме Ви за Скандална сделка на екс кмета на общ. Разлог, в момента  н-к  кабинет на министъра на земеделието и горите Любен Татарски, сключена с благословията на общинските съветници, през януари 2006 г./ договор № 007/12.01.2006 г./,  с която сме ощетени с милиони левове  всички данъкоплатци на общ.Разлог!

                Касае се за продажба на над 16 дка площ, в най-престижната  местност „Рупоници”, с находище  на минерален извор,  в  курортното село Баня, общ.Разлог, станало  известно особено през последните години не само с лековитите си минерални извори и комбинацията им с чист планински въздух, но и с апетите на  бизнесмени, и политици  към придобиване на недвижима собственост, и строителство на вили.

                Теренът, обект  на  скандалната  сделка е на особенот впечатляващо място, до градския плаж в с.Баня.Продаден е на „НЕВЕЛ –П” ЕООД,  регистрирано в София с управител Емилия Маринова Панова.В качеството си на продавач, тогавашния кмет Любен Татарски е подписал договора, в който цената на терен от 16,189 дка е …358 590 лв., т.е. около 20 лв. излиза квадратния метър /за сведение  само, цените на земята по това време в село Баня са минимум  до 6-7 пъти по-високи/.Въпреки очевадната загуба  на общината, респективно на данъкоплатците  от  неизгодната  финансова сделка, навярно за замазване на престъплението са измислени допълнителни условия „бонус” за местното население, които   да „компенсират”   символичната цена на терена.

                Може би Любен Татарски не е допускал, че този договор някой ден ще види бял свят и затова са сътворени следните  абсурди:” НЕВЕЛ –П” ЕООД се задължава да направи  инвестиции в размер на 5,5 милиона  евро за първите три години, след сключване на сделката като изгради цялостен рекреационен комплекс със СПА център и прилежащата му инфраструктура.Другата заблуда за  жителите на село Баня  са измислените  45 работни места, които да бъдат открити в комплекса.Разбира се, има още няколко „уловки” спечелили симпатията на общинските съветници, тоест ангажиментът на „НЕВЕЛ- П”ЕООД да изгради водопровод и канализация в района, като за своя сметка ги свърже към мрежата на селото, както и да изгради ново каптажно съоръжение, нови пътища и да ремонтира съществуващия път за бъдещия СПА-комплекс.

                И тук идва най-интересното – до момента теренът е пуст, няма изграден никакъв комплекс, нито пък са открити   работни места.В последният раздел „Отговорности”,  към договора обаче е записано,  отново навярно за замазване очите на общинските съветници, че продавачът,  тоест общ.Разлог   може да предяви претенции  при неизпълнение на договора, след изтичане на три години от сключването му.

                Неустойката, която фирма „НЕВЕЛ-П” ЕООД дължи на общината, респективно на данъкоплатците е едно на сто от разликата между предвидените   и  реално направени инвестиции, т.е. върху цялата планирана през 2006 година стойност на обекта 5,5 милиона евро, а плащането на неустойката не освобождава фирмата, тоест купувача  от изпълнение на поетите задължения!

                   Навярно, умишлено Любен Татарски,  може би с цел лично облагодетелстване позволяват огромно ощетяване на обикновените граждани на общ.Разлог? Съмненията  ни са, че всичко това намирисва на добре организирана корупционна  схема – конфликт на интереси и злоупотреба с власт!

                   Подозираме, че е разтворен чадър над Любен Татарски.Сдружение „Баненска буна2011” с.Баня изпратихме  сигнал до ДАНС, с вх.№ Ж- 256/30.03.2014 година, за тази скандална сделка, но до скоро нямаха отговор и се наложи повторно   да отправим  запитване, след което м. февруари 2015 г. ни уведомиха, че  преписката е изпратена в  Районна прокуратура гр.Разлог, където се съмняваме, че отново всичко ще бъде скрито и покрито.

                   Опасенията ни са, че се изчаква да изтече някакъв  давностен срок, след което всичко да бъде забравено и невъзвратимо!

       С уважение : Марин Борисов Янков                                                                                                              GSM 0886 049 958

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене