„Банско“ с първа домакинска победа за 2015 г.

main_b

снимки: ПФК „Банско“

Отборът на Банско се наложи с 2:1 над Бургас в двубой от 19-ия кръг на „Б“ група. „Козлите” само с три точки разлика от третия в групата – „Пирин” (Благоевград).

Още от началния съдийски сигнал момчетата на Томаш се опитаха да вземат инициативата. Те създадоха две положения, но Хазуров и Близнаков не успяха да намерят целта. Последните минути от първото полувреме бяха много динамични. В 38-ата минута Емануил Манев откри резултата, след хубава флангова атака на бургазлии.

Последва нарушение на Лечов в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Наказателният удар изпълни Любомир Любенов, но вратарят на Банско Пламен Колев майсторски спаси. С контраатака на „козлите” Костадин Слаев отбеляза изравнителният гол.

В 55-та минута, след рейд по десния фланг на Георги Кременлиев, последва центриране в наказателното поле на гостите и с глава Марио Близнаков изпрати топката в мрежата на Славов за 2:1. Това бе и първо попадение за Близнаков след завръщането му в тима. До края гостите не успяха да стигнат до гол и резултатът остана непроменен.

„Като цяло това бе нервен мач. През първото полувреме стояхме по-добре на терена. За съжаление пак получихме гол от нищото. Получи се същия мач като в Монтана. Може би ни липсва по-голямо спокойствие и самочувствие, но те идват с мачовете и с победите. Най-важното е, че взехме три точки, които ще успокоят футболистите и съм убеден, че оттук нататък ще показваме по-добри игри”, коментира след двубоя старши треньорът Александър Томаш.

„Доволен съм от победата. За съжаление досега нямахме много мачове и нямахме игрова практика, но мисля, че ще влезнем във форма и мисля, че момчетата от сега нататък ще играят момчетата за себе си и ще побеждават. За съжаление получихме много картони. Банско е отборът с най-много картони, които аз мисля, че в повечето случаи не бяха заслужени”, заяви изпълнителният директор на „козлите” Йордан Баряков.

Ето и съставите на двата отбора:

ПФК „БАНСКО”:

1. Пламен Колев, 15. Михал Минков, 6. Георги Кременлиев, 3. Костадин Слаев, 8. Руслан Иванов, 20. Богомил Христов, 11. Марио Близнаков, 10. Венцилсав Бенгюзов, 21. Борислав Хазуров, 19. Янислав Иванов, 2. Йордан Лечов

ПФК „БУРГАС”

12. Християн Славов, 21. Живко Димитров, 20. Величко Величков, 23. Станислав Жеков, 6. Пламен Димитров, 3. Петър Патев, 4. Симеон Мечев, 8. Димитър Георгиев, 17. Станимир Андонов, 77. Емануил Манев, 7. Любомир Любенов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене