Евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков откриха Европейски информационен център в Благоевград

109974-evropeiski-informacionen-centar-blagoevgrad-01

Мария Габриел: Информационният център е прекрасна топла връзка с хората

 

Андрей Новаков: Този офис ще допринесе хората по-лесно да разберат какво е Европа

 

Даниела Савеклиева: Благоевград и областта вече имат директна връзка с Брюксел

 

Атанас Камбитов: Този офис е врата към Европа във всичките и измерения

 

Европейски информационен център на евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков отвори врати в Благоевград. Целта е офисът да бъде мястото, където гражданите да могат да получават актуална информация за Европейския парламент и другите европейски институции.

„Информационният център е още една гореща точка, чрез която интересите на България в ЕС могат силно да бъдат защитавани чрез нас евродепутатите от ГЕРБ. От друга страна случващото се в Европейския парламент максимално бързо ще достига до хората. Информационният център е прекрасна топла връзка с хората”, сподели днес в Благоевград Мария Габриел.

 

„Този офис ще допринесе хората по-лесно да разберат какво е Европа. Да разберат как Европейският съюз може да направи живота ни по-добър, улицата ни по хубава, и бизнеса по-успешен”, добави Андрей Новаков.

 

На официалното откриване на европейския информационен център днес присъстваха и заместник председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов и депутатът и областен координатор на партията в Пиринско Даниела Савеклиева, които също изразиха увереност че офисът ще е от полза на гражданите.

„Благоевград и областта вече имат директна връзка с Брюксел. Много съм горда, че Благоевград има своите двама представители в Европарламента в лицето на Мария Габриел и Андрей Новаков. Вярвам, че тук ще бъде нашата връзка с Европа, с Европейския съюз и с всички решения, които касаят България. Радвам се, че двамата ни евродепутати заедно откриват този офис,  чрез които и младите хора ще имат своя шанс да опознаят по-добре Европа и да се гордеят с България”, сподели Даниела Савеклиева. 

На откриването присъстваха областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков и кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, който бе категоричен, че офисът ще е само от полза на Благоевград и гражданите му.

„За пръв път се отваря офис на двама евродепутати. Това показва, че те са сплотени и има диалог между тях. Този офис е врата към Европа във всичките и измерения. Това е отвореният прозорец към Европа с помощта на евродепутатите, които са в сърцето на Европа, знаят какво се случва и какво предстои да се случи”, добави Камбитов.  

Офисът постоянно ще бъде отворен и достъпен за гражданите на Благоевград. Там хората ще могат да зададат своите въпроси, да потърсят информация и да получат отговори от двамата евродепутати.

Автор: Станислава Христова, E79 News

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене