Благоевград посреща днес претендентите за „Купата на Кока – Кола“

055f2c3b9df2e7e9b80677580fdecc4d

Благоевград за 4-та година ще бъде домакин на зоналния етап от тазгодишното издание на детския турнир по футбол „Кока-кола“. Турнирът в „Зона Благоевград“, който е трети етап от надпреварата започва утре, от 09.00 часа на игрищата на комплекс „Арена парк“. Официалното откриване на турнира ще се състои от 11:00 часа. В състезанието участие ще вземат общо 16 отбора от  Благоевград, Сандански, Гоце Делчев, Петрич, Симитли, Кресна и Вълкосел. Младите надежди на българския футбол са на възраст от 12 до 14 години.

На техническа пресконференция днес  бе изтеглен жребият за състезанието. Уточнени бяха и технически и организационни параметри. Делегатите на отборите, съдийската комисия и организаторите се договориха първи да започнат двубоите отборите от Благоевград и региона. Съдиите бяха категорични,  че всички ученици трябва да имат медицинско свидетелство издадено от личния или училищния лекар. Друг момент, за който ще следят съдиите по време турнира е възрастовата граница на участниците. Ако съдийската комисия установи по-възрастен участник от обявеното в регламента, ще бъде дисквалифициран отборът не спазил правилника.

Футболните срещи ще се провеждат на два терена едновременно. Ще стартират отборите от първа група на 6-то СОУ “Георги Измирлиев“  срещу отборът на  III-то ОУ“Димитър Талев“. Футболните си умения ще премерят и учениците от  IX-то ОУ“П.Яворов“ и VIII-мо ОУ“Арсени Костенцев“. Във втора група са отборите на СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ и III-то ОУ от Гоце Делчев,  следват училище „Св.СВ. Кирил и Методий“ от Плетена ПМГ „Акад. С. П. Корольов“.  В трета група излизат двойките на 3-то ОУ гр.Петрич срещу СОУ – Симитли, на втори терен жребият се падна на 4-то ОУ гр.Благоевград срещу СОУ – Кресна. 

За спортния празничен ден са подготвени и много изненади, награди и занимателни игри за зрителите и агитките. Победителите от третия етап на футболния турнир ще участват в националното първенство от 19 до 21 юни в Бургас. Тримата финалисти ще получат купа и грамоти, а отборът-първенец освен „Купата на COCA-COLA“ за 2015 г. ще спечели и участие в международен лагер.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене