ЛОВ ЗА ВЕЩИЦИ В БЛАГОЕВГРАД ПО ВЕЛИКДЕН?

Готвят се нови протести срещу сектата “Свидетели на Йехова”

Георги Костадинов и Николай Черкезов

Свидетели на Йехова (Jehovah’s Witnesses) е името на религиозно движение, основано през 1876 г. в Съединените американски щати и придобило сегашното си име през 1931 г. Самоопределят се като християни. Вярванията им се отличават от тези на всички други християнски деноминации, въпреки че има отделни сходства – например, христологичните им възгледи са близки до тези на арианите. Свидетелите на Йехова не признават Троицата, разделението на свещеници и миряни и други, вярват че Бог има име – Йехова, а Иисус Христос е Негов син, не приемат кръвопреливане и не празнуват рождени и имени дни. Поради принципите на Свидетели на Йехова да не изпълняват военна служба, да не почитат държавните символи, да не приемат кръвопреливане и други в отделни периоди от съществуването си получават забрана да извършват дейност в редица държави.

Тези дни се срещнах с Георги Костадинов и Николай Черкезов, които от миналата година правят опити да изгонят сектата – “Свидетели на Йехова”. Записахме и видео, което ще можете да видите в сайта на Топ Преса (www.TopPresa.com) . С Георги Костадинов и Николай Черкезов се познаваме от доста време, в Благоевград и двамата са известни, като членове на различни партии. В интервюто, което направихме и двамата нито веднъж не споменаха партиите си, което е доказателство, че борбата им е истинска и достойна за уважение. Аз лично, като жител на Благоевград, подкрепям тяхната борба, защото тя е наша борба. Борбата за нашия град и за бъдещето на нашите деца.

Sekta_Pomeshtenieto

Ето какво разказаха Георги Костадинов и Николай Черкезов:

Има ли проблема секти в Благоевград ?
Георги Костадинов:
– Има го тоя проблем и за съжалени все повече навлизат разни секти в Благоевград, и непрекъснато се увеличава техният брой. Може би използват това, че хората са отчаяни, обезверени са един към друг. Използва се беднотията на хората, повечето са социално слаби и това са само част от причините. Използват и закона за вероизповеданията. Този закон е една страница, също така използват и мълчанието на църквата. Църквата казва, че няма право да се меси в делата на държавата. Това според мене е грешка, но това зависи от тях. Управляващите трябва да сменят много закони.

Николай Черкезов:
Това главно и единствено е проблем на църквата. Тя трябва да се бори с тези секти. Те като им дават да се регистрират по лесен начин. Регистрират се много. Използват положението в държавата, беднотията на хората успяват да ги прилъжат по елементарен начин и закачиш ли се веднъж повече измъкване няма от там.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Oshte_Po_Temata

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене