Ексшефът на МБАЛ Благоевград д-р Вл. Пандев: Затварям страницата с болницата, ужасен съм от случилото се, ще съдя министъра на здравеопазването П. Москов за обидата – престъпник

_thumb (1)Пандев вероятно ще става джипи извън областта, кардиоинвазивният център и частни интереси в основата на уволнението му

На спешна пресконференция днес, бившият директор на МБАЛ Благоевград д-р Владимир Пандев заяви, че затваря страницата, свързана с болницата и нейното битие. Видимо огорчен от случващото се там, председателят на общинската организация на БСП, бе категоричен, че няма да се занимава повече с проблемите около нея, но не би отказал помощ, ако му бъде поискана такава.

В кратко експозе Пандев изнесе цифри, които според него показват, че болницата е управлявана професионално в неговия мандат като ръководител и за първи път от годни учреждението е било със сериозен положителен баланс. Още повече, в периода на управление е направена сериозна стъпка към реновиране и инвестиране в нова техника.

Според бившия директор, който в момента е в болнични и все още не е сдал поста, инвестирането в нов кардиоинванзивен център, е една от причините за бързото му уволнение, както и за гоемия цирк, който се разигра около освобождаването му. „За този център бяха вече договорени изключително изгодна цена за закупуване на супер модерна апаратура Тошиба, както и за архитектурното решение за центъра, но цялата процедура бе блокирана от новото ръководство“, заключи д-р Пандев. Той даде пример за важността на едно такова обновено отделение, като посочи, че ако то бе факт, не би се стигнало до смъртта на 26 годишната Ива, която получи мозъчен кръвоизлив и почина, случай за който struma. com нееднократно писа. „Частни интереси стоят зад неосъщественото на този проект“ заключи докторът.

Д-р Пандев възнамерява да съди и министъра на здравеопазването д-р Петър Москов, заради изказването от парламентарната трибуна, при което го нарекъл престъпник. „Какъв престъпник съм, като от както съм директор имаше 5 проверки, без нито една глоба или нарушение? “ попита Пандев. Освен това той сподели и друго изказване на министъра, който се зарекъл докторът да не може да започне работа в болнично заведение. „Консултирам се с юристи и обмислям съд“, заяви бившият директор.

В личен план пред него предстоят важни решения, като той възнамерява да изчака седмица-две, за да е убеден в следващата си стъпка в кариерата, като изключи работа в чужбина. Д-р Пандев посочи, като най-вероятен вариант да продължи кариерата си като GP, макар и не в благоевградска област. Според него, ако това се наложи, той би могъл и да сдаде поста си на общински председател на социалистите, тъй като имало достатъчно млади и кадърни хора след него.

Димитър Христов

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене