Евродепутатите Мария Габриел и Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) откриват общ Европейски информационен център в Благоевград

274-02-03-maria-gabriel1

Стремежът на евродепутатите Мария Габриел, ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП по въпросите на Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка, и на Андрей Новаков, най-младият член на Европейския парламент, е Европейският информационен център в Благоевград да се превърне в мястото, където гражданите могат да получават най-актуалната информация за дейността на Европейския парламент и другите европейски институции, за своите права като европейски граждани, за възможностите, които предоставя членството на България в ЕС.

376199_3440726945547_1629862521_n

Важна цел на инфоцентъра също ще бъде да приобщава младите хора към европейските политики чрез провеждането на младежки инициативи. В сътрудничество с неправителствени организации, обществени сдружения, учебни заведения, институции, инфоцентърът ще допринася за повишаване на осведомеността по темите от общоевропейския дневен ред, привличайки гражданите от всички възрасти като активни партньори.

 

Освен това Европейският информационен център ще предоставя възможност на гражданите да отправят препоръки и предложения, свързани с европейското законодателство. По този начин всеки един български гражданин може да стане участник в изработването на европейските секторни политики.

 

Официалната церемония за откриването на Европейския информационен център ще се състои на 21 март от 12:00 часа. Центърът се намира в Благоевград на булевард „Св. Св. Кирил и Методий” – № 9

 

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене