27-г. благоевградчанин влиза доброволно в затвора за наркотици, полицейска униформа и палка

66552-632x358

Наркодилър от Благоевград влезе доброволно в затвора за 1 година и 3 месеца. 27-годишният Мартин Чолев призна вината си за това, че е държал марихуана и амфетамини с цел разпространение, както и полицейска униформа и палка. След като се призна за виновен, той успя да се договори с прокуратурата за по-лека присъда.

Наказанието, което ще изтърпи Чолев, е ефективно, заради предишните осъждания. Присъдата влиза в сила от вчера, след като окръжният съдия Диана Узунова одобри споразумението.

Дрогата бе открита при претърсване на квартира, ползвана от 27-годишния Мартин Чолев в кв. „Грамада“, на 21 ноември миналата година. Криминалистите откриха в гардероба марихуана и амфетамини, както и черен плик с газов пистолет, стоп-палка и полицейска униформа с отличителни знаци. При полицейската акция в квартирата му били двама 19-годишни ученици, единият от които признал, че изсмъркал една „линия“, без да знае какъв е наркотикът.

Първоначално Мартин Чолев обяснил, че наркотиците са му подхвърлени от двамата ученици, а униформата била карнавален костюм, който обличал на сурвакарските празници.

Прокуратурата му повдигна обвинение за незаконно държане на наркотици и униформено облекло на МВР, а съдът му наложи мярка „задържане под стража“. От договорената ефективна присъда ще бъде приспаднато времето, през което е бил задържан в ареста, което е близо 4 месеца.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене