44 ученици от Пиринско отличени на „Цветна олимпиада“ в Благоевград

109840-cvetna-olimpiada-2015-00

44 ученици от област Благоевград получиха грамоти и подаръци за показани добри резултати в „Цветна олимпиада”.  Над 500 гимназисти от Пиринско се включиха в тазгодишното издание на инициативата, която включва състезания по български език и литература, английски, немски и френски език, математика и информационни технологии.

Три училища от област Благоевград  – ПМГ „Акад. С. П. Корольов“, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и ПМГ „Яне Сандански“ от Гоце Делчев  бяха отличени с купи за най-много техни ученици, показали високи резултати на „Цветна олимпиада”.

Наградите на победителите бяха връчени от заместник-кмета на община Благоевград Антоанета Робева, зам.-областния управител Анна Бистричка, зам.-ректора на ЮЗУ доц. Траян Попкочев,  представители на културни и образователни институции и партньори на организаторите.

За доброто настроени на наградените се погрижиха техни връстници от благоевградски училища, които ги поздравиха с няколко песни.

„Цветна олимпиада“ тази година е в Националния календар на МОН и Националния дворец на децата. През месец април предстои още едно предизвикателство за победителите от цялата страна – те ще се съревновават в национален онлайн кръг. На база на резултатите ще бъдат избрани най-добрите ученици от всички дисциплини. Като финалистите ще положат писмен изпит в София и най-добрите 5-ма ще съставят националния отбор на България, който ще представя страната ни на Международна цветна олимпиада.

Автор: Станислава Христова, E79 News

ТАГОВЕ:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене