Осман Октай: ГЕРБ ще спечели изборите в Сърница

20150317.mjyaewijjc

Партията на Борисов е обърна към интелигентните мюсюлмани и това им носи успех

ГЕРБ ще спечели изборите в Сърница. Партията на Борисов е обърна към интелигентните мюсюлмани и това им носи успех. Това обяви Осман Октай пред TV 7.„В няколко аспекта трябва да се гледат изборите в Сърница. Първо, това са първи избори. Населението е от мюсюлмани, а в момента се говори за етнос в парламента. Хората в Сърница са над средната възраст. Младите са напуснали селата и са в Европа. Сега виждаме, че основни формации издигат кандидати за съветници и кмет. Просто ГЕРБ подава ръка на интелигенцията сред мюсюлманите. Досега традиционно в общините на ДПС имаше по един кандидат и винаги печелеше ДПС. Сега прогнозирам, че кандидатът на ГЕРБ ще спечели изборите. Това пък разбива мита, че мюсюлманите са зад ДПС и гласуват етнорелигиозно. Преди време ДПС загуби за селски кмет на Сърница. Отделянето на общината от Велинград ще повлия и на вота във Велинград на местните избори”, обясни Октай.

Той прогнозира, че ДПС ще загуби и бъдещи избори, защото партията не може да печели, ако не е в колаборация с централната власт.

„В Сърница прави ли ви впечатление, че ги няма БСП. Това е показателно за силата на ДПС, но виждаме, че ГЕРБ е на път да разбие модела им”, каза още Октай.

„Вътрешният министър Веселин Вучков се саможертва. И това трябва да се оцени. Сега е интересно какво ще стане с исканите закони за службите. Там ще има много борба, защото нещата са важни и сложни. Премиерът се принуди да им се извини, че ще ги смени. Борисов е нервен. Той сам говори, че е независим. Това ми звучи като гузен негонен бяга. Ако човек е независим, той не се оглежда”, добави той.

Накрая Осман Октай каза, че сега се създава нова голяма банка, след като КТБ рухна. „Вижте къде се съсредоточават парите на държавните предприятия и какво ще се случва“, завърши бившият член на ДПС./БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене