Без категория

В Симитли напредва строителството на спортна зала и закрит плувен басейн

симитли спортна зала

Кметът Апостол Апостолов: Строителните дейности напредват в синхрон с одобрения график

Лошото време не спира ра­ботата по изграждането на спортния комплекс „Септем­ври“ – реконструиран и над- граден – той ще бъде готов в срок.

Тези дни кметът на об­щината Апостол Апостолов направи инспекция на строежа на новата спортна зала и ре­конструкцията на стадиона. Строи се и закрит плувен ба­сейн.

Според Апостолов строи­телните дейности напредват в синхрон с одобрения график.

Ремонтът на стадиона и изграждането на многофункционална спортна зала в комплекс „Септем­ври“ се осъществява по проект „Подобря­ване на инфраструк­турата за спорт и от­дих на Община Симитли“, фи­нансиран от Програма за развитие на селските ра­йони 2007­201 Зг.

Инвести­цията е 5 549 802 лв. Ре­монтът обхва­ща съ­ществува­щата административна сграда и съблекални­те, ще бъде изградена и многофункционална фитнес зала, пред­видени са нови осветление, ограда и седалки на трибуните. Ще има рехабилитация на съществува­щите спортни съоръжения на стадиона.

Предвидено и изграждане на три нови игрища за спорт на открито, фитнес на откри­то, рампи за скейтборд, те­нис маси на открито, спорт­ни уреди, предназначени за ползване от хора с уврежда­ния и инвалиди, изграждане и на детски фитнес, инстали­ране на 28 спортни уреди за комплексно натоварване на основни мускулни групи за спортисти.

Проектът включва и из­граждане на многофункцио­нални центрове за спорт и отдих на открито в пет насе­лени места на общината.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене