Из немската преса: БАНСКО- тайната/все още/ перла на източна Европa

банско-опашки-лифт

Почивка 5 звезди:  Термални извори– Планински преходи- СПА- Голф- СКИ

След закуска със шампанско в  5* звездния хотел отивате директно на пистата или на голф игрището.

Ски курорта прилича много на нашия курорт Плане, само че е на около800 m  надморска височина повече и ски пътя към долината е почти 16 км. Добавете към това–  голф игрище с 18 дупки, което поради почти средиземноморски климат, може да се играе почти целогодишно!

 

 

Спортните натури може до обяд да карат ски,а следобяд да поиграят голф.Намираме се и в национален парк-вълци и мечки населяват вечнозелените гори. Навсякъде в региона има Все едно от Виена до езерото Нойсиделзее).

Преди вечерята в ресторанта с каминаи се наслаждваме на огромен Фитенс и Уелнес зона, разположена на площ от над 5000 кв.м,включваща парни бани и сауни, както и въъншен басей с топла минерална вода-истински термални извори, всяко ваше желание е възможно.

 

 

В този момент вече Читателя се пита: Къде се намира този рай? И кой може да си позволи подобен лукс?

 

В Ница на френската Ривиера– на Женевското езеро– или в Италия на Гардензее?

 

Между Солун(Гърция)  и София(България)  се намира  Голфf& Ски&СПА хотела Пирин.

 

Местен инвеститор е построил Кицбюел на Източна Европа-  един комлекс от апартаменти, вили и хотел с площ колкото ДорфГащайн!

Преди години в подножието на Пирин планина на височина до  2.900 м  имаше само стар раздрънкан лифт. Днес много лифтове от марката Допелмайер карат ски туристите към мрежата от писти, обработени до съвършенство.Междувременно тук вече се провеждат състезания от свеотвната ски купа, на която присъстват всички световни величия.

 

 

С оглед атрактивността на курорта и неговото бързо развитие известни скиори като Линдзи Вон, Марсел Хиршер и Марк Жирардели вече са се сдобили с апартменти.

 

Ценовите нива са изненадващо, дори шокиращо ниски-в повечето случай минимумдва пъри по-ниски от типичните за Централна Европа ,например един Шницел в аристократичния Голф клуб струва € 2,- един „ Тиролски Кайзершмарен” плюс чаша кафе Юлиус Майнл  € 4,-, дори в 5 звездния Кемпински цените за настаняване са като за хотелче в предградието на Виена.

 

За  5* звездния хотел Пирин Голф&СПА  плащате по-малкоотколкото в пансион з агости в Рамзау.

 

 

Тук има великолепната възможност да комбинирате различни желания за отдих: Ски– Голф-Уелнес-Фитенс– Преходи в националния парк: байкинг, дневни разходки до плажовете на Халкидики. И също така в комплекса има дентална клиника в която на изгодни цени руски милионери си коригират зъбите.

 

До София и Солун има полети с времетраене от 1 -45 мин, Трансфера от летището до хотела е около час и 40 мин.Да напомня,че от Виена до Алеберг отнема двойно поевече време.

 

Цените все още са сензационно ниски, но очакванията са те скоро дасе повишват с оглед бума на развитие на региона, така че ви съветвам своевременно да се възползвате от всички изгодни предложение!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене