С бал 11.10 зам. кметът на Петрич Хр. Георгиев спечели конкурса за частен съдебен изпълнител за Варна, в Благоевград две места останаха незаети

66048-632x358

Заместник-кметът на община Петрич по ТСУ и обществен ред Христо Георгиев спечели конкурса за частен съдебен изпълнител за съдебен окръг Варна. Вчера излязоха резултатите и от устния изпит, на който Хр. Георгиев е получил оценка 5.60.

Преди няколко дни бе писменият изпит, на който Георгиев изкара оценка 5.50. Така с общ бал от двата изпита 11.10 той спечели конкурса за частен съдебен изпълнител.

Вчера конкурсната комисия публикува на сайта на Министерството на правосъдието, протокола с решението за класиране на кандидатите, успешно издържали писмения и устния изпит от конкурса.

Общо 44 са успешно класираните на конкурса за частни съдебни изпълнители в 20 съдебни района в страната. От обявените общо 68 свободни места в 25 съдебни района незаети остават 24.

За участие в конкурса документи подадоха 557 души. На писмения изпит се явиха 454 кандидати, от тях 188 получиха оценка 4,50 и над нея, и бяха допуснати до устния изпит, който се проведе в продължение на шест дни.
За район Благоевград са спечелили Борис Велинов, на писмения изпит е получил оценка 5.50, на устния 5.60, общият му бал е 11.10. Вторият спечелил е Мартин Кацарски с оценка на писмения изпит 6.00 и 4.60 на устния, общият му бал е 10.60. За район Благоевград бяха обявени 4 вакантни места, двете са спечелени, остават две незаети.

,,Да, излязоха резултатите, спечелих конкурса, конкуренцията беше сериозна, конкурсът бе много тежък. Сега, след обявяване на резултатите от конкурса, се чака заповедта за назначението на министъра на правосъдието. Тя може да бъде обжалвана от някого от кандидатите пред ВАС. Практиката отпреди години показва, че там разглеждането и произнасянето се забавя много, до около година.

„Докато не приключи целият този процес, аз съм си заместник-кмет на община Петрич, като мина цялата процедура, тогава мога да кажа нещо по конкретно”, заяви вчера Христо Георгиев, който има най-висока оценка от спечелилите за район Варна, с общ бал от двата изпита 11.10. Той е и сред най-добре представилите се в страната, само двама кандидати имат по-висок бал от него.

Както „Струма“ писа, със заповед от 13 май миналата година бившият правосъден министър Зинаида Златанова прекрати правомощията на Хр. Георгиев като частен съдебен изпълнител в район на Окръжен съд – Благоевград.

„Обжалвам в съда заповедта на бившия министър. Участвах в новия конкурс и се радвам, че го спечелих. Ако съдът отмени заповедта на бившия правосъден министър, с която ми прекрати правомощията, то аз ще имам право да избера в кой район да работя – Благоевград или Варна. Така че има различни варианти”, обобщи Георгиев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене