Мистерия около смъртта на младеж от Рибново в САЩ

109772-blagovest-talamanov1

Три дни след трагичната вест близките на 28-годишния Благовест Таламанов все още не знаят със сигурност как е починал

Роднини и приятели събраха неохбодимите $15 000, за да транспортират тялото на загиналия

28-годишният Благовест Таламанов от село Рибново е бил намерен прострелян в квартирата си в предградието на столицата на САЩ Вашингтон. Това е последната информация, която имат родителите на младото момче.

„Официално това не ни е потвърдено, нито от американските власти, нито от българското външно министерство“, разказал пред канадска телевизия Недим Таламанов – баща на починалия.

„Първо ни казаха, че е загинал при автомобилна катастрофа, после, че е бил намерен в квартирата си прострелян с пушка, която била до него. Наистина той наскоро получи американска шофьорска книжка, както и разрешително за носене на оръжие. Преди няколко дни ни се похвали в скайп, че си е купил пушка”, сподели още бащата Недим.

Благовест Таламнаво е от 5 години в САЩ заедно със своята приятелка. Преди това двамата са учили в Американския университет в Благоевград.

В последния разговор с баща си и брат си, Благовест зарадван им съобщил, че скоро ще получи документи за постоянно пребиваване в САЩ, и че с приятелката му ще си купят къща в градчето Грейнсбърг до Вашингтон, където в момента са като наематели. 

Роднините смятат, че е имало някакъв скандал в жилището им същата вечер, но повече нищо не знаят. Щатските власти продължават да извършват разследване за смъртта на младия българин, все още няма официални резултати от тях. Има версия и за самоубийство по непредпазливост. 

Само за 3 дни на банкова сметка бяха събрани необходимите 15 000 долара за транспортиране на тялото на Благовест Таламанов до България. Той ще бъде погребан в родното му село Рибново. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене