Чистят цял месец Сандански за Великден

9c6e47d7807d8aa81103b264edf97ecb_600x460

Хиляди туристи от страната и чужбина атакуват курорта

Чист и зелен Сандански ще посрещне хилядите гръцки и наши туристи, които ще атакуват курорта за великденските празници. Хотелиери и ресторантьори запретнаха ръкави, за да лъснат и стегнат базите си за големия християнски празник. Общината също започва ударна уборка на града.

В началото на април ще се направи голямото пролетно почистване на града и селата в общината. От кметството ще отправят апел към ръководствата на фирми, училища и детски градини да съберат боклуците в районите край сградите, които стопанисват. В курорта Сандански са в очакване на много туристи за Великден – над 95% заетост на легловата база, която е над 3500 легла. В тази сметка влиза и най-малкият ни град Мелник. Гостите ще са най-вече от страната и от Гърция, ще има и македонци. „Независимо каква е ситуацията в Гърция, на Великден винаги идват тук. Тази година ще са поне 2000.

„Трябва да ги посрещнем на ниво, иначе ще отидат в Петрич и Благоевград. Гърците ще направят добър оборот, те се отпускат на Великден. Харчат не само в заведенията, но и в хранителните магазини, и в бутиците, защото тук им е по-евтино4, казват санданчани.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене