Градът: Докога ще търпим византийските номера?

78

Румен БЕЛЧЕВ
Патриотично настроените газети с възторг подеха възхвала на втвърдения курс на българското правителство към комшиите – към Македония, която опитвала да ни свие половината история, и към Турция, която пък отново искала да ни завладее – къде икономически, къде нацяло…
В общия патриотарски подем изведнъж някой се присети, че си имаме още един съсед, с когото можем да се заядем, та да се харесаме на Този, Който Трябва – и изведнъж в газетите започна да бъка от новини за Гърция и коварните й византийски номера!
„Гърци се стягат да отмъкнат пачките” – предупреждава”Стандарт”. Подлите комшии, маскирани като туристи, идвали за уикенда в България, за да пускат фишове за тотото, та да ни отмъкнат изконния български джакпот!
Не стига това, ами си насъскват и зверовете да идват да вечерят у нас, вместо да обикалят по нихните, гръцки кошари! „Гръцки вълци изядоха стадо кози от гоцеделчевско село” – четем в „24 часа”.
Откъде се е разбрало, че вълците вият на гръцки – не става ясно. Може би някой от тях си е загубил личната карта около бастисаното стадо!
Министърът на екстериора триумфално обиколи южните райони, за да покаже колко твърдо страната защитава интересите си – в шоуто се били включили освен редови граждани, и шефове на полицията, които възмутено го информирали, че „Гърци къртят БГ коли за изгорял стоп”.
Как се кърти кола – може да обясни само репортерката на „Телеграф”, по-любопитно е възмутеното изявление на шефа на РПУ-то в Гоце Делчев, тогава днес инспектор Тонев – „Може и да е законно, но това тяхното си е кампанийно”. Странна държава е това Гърция – нарушителите ги глобяват, можете ли да си представите!
У нас съвсем не е така – тук само ги питаме какво си мислят, че ще правим сега, и всичко си идва на мястото!
Подли византийски номера, ще знаете!
Не ни стига неоислямизмът, с който ни плашат националистично настроени академици и професионални патриоти, ами сега се зададе и нова, фанариотска напаст – отваряме „24 часа” и изтръпваме от ужас – „Село Црънча иска да се погърчи цялото”!
Отчаяни от разточилата се двайсет години реституция, жителите на селото воглаве с кмета си и бившия зам.-министър от Станишевия кабинет г-н Войнов заплашили с писмо всички институции, че ако не им върнат земите, щели да се прехвърлят от област Девин към област Кавала. Можело и към Драма – все тая! Защо екс-зам.-министърът чак сега се е сетил да помага на съселяните си -остава в тайна.
Е, и нашите не остават длъжни на коварните южняци – кога е било да си оставим магарето в калта! Няма само гърците да ни дерат по магистралите си – и ние гащи връзваме, и ние знаем как се сади пиперо!
„24 часа” с гордост ни съобщава, че „Хитри българи измъкват гръцки пенсии”!
За интересуващите се – описана е и технологията за оскубване на проскубания гръцки бюджет – давайте, братя, бъдете патриоти, за какво ви е мижавата българска пенсийка – с едно почти истинско документче можете да си докарате пет пъти по-голяма гръцка!
В целия този патриотарски вой никакво успокоение не ни донася и „Монитор” със съобщението, че „Тиква гигант преживя Хелоуин”.
Не само тя, за съжаление, не само тя…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене