Лукс на безценица: С близо 600 000 лв. падна цената на хотела на Галчев в благоевградския квартал „Вароша“

_thumb (1)

Освен него съдия изпълнител продава, къщата, винарна, СПА център „Хармония“ и имоти в Банско и Добринище

Тотален срив бележи бизнесът на строителния предприемач Николай Галчев. За пореден път съдия изпълнител обяви публична продан на хотела му в благоевградския квартал Вароша, цената обаче падна от 1 461 750 лв. на 818 117 лв. Няма купувачи засега за собствеността на мощната през годините компания „Галчев инженеринг груп“.

Обект на публична продан са още Спа център Хармония в центъра на Благоевград, къщата му, парцели в Банско и Добринище, както и луксозната му винарна, събирала през годините елита на областта.

Галчев изнесе бизнеса си в София, какво прави не е ясно. Факт е, обаче, че от 2014 година нищо в региона не се чува за него. Банките си търсят собствеността, но купувачи така и не се явиха до момента. Кризата удари сериозно най-вече строителния бизнес, който в бума в Банско и областта теглеше кредити безразборно, направиха се големи инвестиции без възвращаемост.

Банско е огледало на фалитите, там хотели изникнаха като гъби повсеместно, стоят празни, недовършени и се продават „на кило“. И днес съдия изпълнителите обявиха луксозен огромен хотел за 1 400 000лева, обект на публична продан.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене