Димитър Бозов от Хаджидимово е шампион в група „А“ на Закрит индивидуален турнир по шахмат, организиран от шахматен клуб „Места“ – гр. Гоце Делчев

DSCN3164

Домакин на турнира тази година бе шахматен клуб с. Кочан, в който се включиха участници от всички шахматни клубове на бившата Неврокопска околия, като тази година интерес проявиха и клубовете от Змеица и Девин, област Смолян.

Както се очакваше, най-атрактивни бяха срещи на турнира от група „А“ – мъже. Развоят на събитията в група бе особено драматичен като първенецът бе определен в последната партия между един от най-добрите шахматисти от региона –  Димитър Бозов от шахматен клуб Хаджидимово и председателят на Районен шахматен клуб „Места“ – Гоце Делчев, Симеон Колев, който е и главен организатор на събитието. Колев се нуждаеше единствено от победа, за да се сдобие с шампионската титла. Неврокопчанинът обаче не успя да доведе събитията до пълен успех и партията завърши при реми, което бе достатъчно за съперника му да оглави крайното класиране с 6 т. Така шефът на гоцеделчевския шахмат остана втори с 5.5 т., колкото имаше и следващият Ангел Попов от Хаджидимово, който остана трети поради по-лоши лични показатели. Сред явилите се на надпреварата рейтинга вдигна участието на републиканската шампионка при 14-годишните за миналата година. Стиляна Брезелиева, която бе безапелационен номер едно при подрастващите, където тя не позволи изненада и се класира първа с пълен актив от 7 т. при възрастова група – до 18 г. Нейни подгласници станаха Гергана Атанасова от СОУ „Св. Св. Кирил и Методой“, с. Гърмен – 5.5 т. и Малин Хаджиев – 4.5 т. от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Сатовча.

Състезатели от 13 населени места и шест училища от бившата Неврокопска околия и представители от Змеица и Девин взеха участие в Закрития индивидуален турнир по шахмат в Кочан, които създадоха истински спортен празник в родопското село.

 

DSCN3151

DSCN3157

DSCN3161

DSCN3171 (2)

DSCN3172

DSCN3178 (1)

DSCN3181

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене