“ВиК” ще реконструира водопровод в Покровник и улици в Г. Делчев и Разлог

main_b (1)

В близкото до Благоевград село Покровник започна реконструция на водопровод с дължина 550 метра. По проекта, разработен от „Водоснабвяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, старите етернитови тръби /ф 60/, чиято възраст е над 40 години, ще бъдат подменени с полиетиленови /ф 90/.

Срокът за изпълнение е около два месеца, но от дружеството са убедени, че ремонтните работи ще приключат по-рано.

Преди дни започна подмяната с полиетиленови тръби и на водопровода на една от главните улици в Гоце Делчев – “Струга” . Дължината на участъка е 386 метра. Предстои  ремонт на водопровода и по ул. “Христо Ботев” в Разлог.

В инвестиционната програма на дружеството са включени и улиците около джамията и НХГ “Св.св.Кирил и Методий”. През октомври миналата година управителят на ВиК, инж. Росица Димитрова, пое ангажимент пред Инициативния комитет за цялостно решаване на проблема в централния район на града.

Още в края на миналата година бе направена реконструкция на ул. “Цанко Церковски”, сега предстои подмяна на водопровода по улица “Владимир Бъчваров”.

В скоро време ще започне и вторият етап от реконструкцията на водопроводната мрежа в ж.к. “Запад”. Съвместният проект с община Благоевград  предвижда подмяна на  трасе с дължина 350 метра  и отклоненията към жилищни и обществени сгради.

За първи път инвестиционната програма на “Водоснабдяване и канализация” ЕООД-Благоевград е съгласувана с програмите на общините, като целта е да се работи съвместно, за да се постигне максимален ефект на разумна цена.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене