Краен срок за подаване на документи за началник на РИО- Благоевград

05ae28592704ec4523f3f668751fa5ce_XL

Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев обяви  конкурс за длъжността началник на Регионален инспекторат по образованието – Благоевград със заплата от 500 до 1900 лева. В момента временно на ръководния пост е Васко Павлов.

Документи за шеф на просветния инспекторат в областния град се подават до днес включително. Кандидатите трябва да защитят  на концепция на тема „Развитие на образованието в област Благоевград“, след което ще преминат интервю, съобщиха от РИО.

Минимални и специфични изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на длъжността са:  длъжностно ниво по Класификатора на длъжностите в администрацията (КДА) – 5, наименование на длъжностното ниво по КДА – Ръководно ниво 5А, минимална образователно-квалификационна степен – магистър,  минимален професионален опит – не по-малко от пет години професионален опит, придобит в области на дейност, свързани с организацията, контрола и управлението на системата на народната просвета и/или опит на длъжност в областта на образованието и/или опит в обучението и възпитанието на деца и ученици в системата на народната просвета или  минимален ранг – II младши.

До конкурса за шеф на РИО-Благоевград се стигна, след като титулярът Огнян Соколов подаде оставка в края на месец януари. Причините за напускането на ръководния пост бяха политически.

До провеждането на конкурс временно на шефския пост бе назначен началникът отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ – Васко Павлов.

До това решение се стигна, след като ГЕРБ и реформаторите влязоха в спор при определянето на новия началник. Предложението на ГЕРБ е Ивайло Златанов, а пък на реформаторите – Златка Яневскa. Тъй като двете партии не стигнаха до съгласие, кой ще заеме  ръководния пост ще определи конкурса на  образователното министерство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене