ИЗНЕНАДВАЩ ОБРАТ! Дупничанин, осъден на 12 г. затвор за смърт на приятел, освободен въпреки самопризнанието му: „Аз убих Ангел”

темида

Отмениха 12-годишната присъда за лишаване от свобода на 60-г. дупничанин Янко Тодоров, който си призна, че е пребил от бой приятеля си по чашка Атанас и така го умъртвил. Софийски апелативен съд отмени 12-годишната присъда на Янко и върна делото за ново разглеждане от друг състав на Кюстендилски окръжен съд, след като постанови, че има сериозни пропуски в обвинителния акт, като в резултат на това подсъдимият Янко не може да подготви адекватна защита. Делото ще тръгне отначало в Кюстендилски окръжен съд, след като бъде написан нов обвинителен акт.

Убийството е от нощта на 15-и срещу 16 август 2013 г. Около 8 часа сутринта на другия ден случайни минувачи открили тялото на Ангел Стойчев /43 г./ захвърлено до един от контейнерите за боклук на ул. „Хан Аспарух” в махала „Цаневи” в града. До трупа лежало старо зелено колело и двете плетени обувки на мъртвия. Според разследващите Янко и Ангел, които били приятели по чашка, първо се почерпили, много сериозно в заведение до автогарата на Дупница заедно с третия постоянен участник в групата, 45-г. Стоян Стоянов. След полунощ Ангел си тръгнал, а Янко го последвал. Докато вървели, двамата се скарали и Тодоров започнал с всичка сила да налага Ангел, който паднал до една от кофите за боклук близо до дома си, където на сутринта е намерен издъхнал.

Още същия ден полицаите от Дупница установиха извършителя и го задържаха, а  по време на разпитите 60-г. Янко Тодоров направил пълни самопризнания пред съдия от КОС и поел вината за убийството. „Аз убих Ангел“ повтарял пред разпитващите го, Янко. По време на инцидента и тримата участници са били пияни, показват документите по разследването.

След като се призна за виновен и поиска бързо разглеждане на процеса, Янко първоначално получи 16 години лишаване от свобода. Заради признанието присъдата му бе намалена на 12 години, от които ще бъде приспаднато времето, прекарано в ареста.

Убитият няма жена и деца, живеел заедно със семейството на брат му, родителите му са починали. Съседи споделиха, че Ангел е бил добър и кротък човек, нямал врагове и не се е замесвал в скандали. Имал обаче един недостатък – обичал да пие и доста често е можело да бъде забелязан в нетрезво състояние. 43-годишният мъж нямал постоянна работа, а изкарвал прехраната си, работейки на различни места. Преди да бъде убит, той продал една коза за 100 лв. и заради това решил да се почерпи с приятелите си.

struma.bg

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search